Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valsts Akadēmiskais koris Latvija šonedēļ debitēs Atēnu festivālā

Valsts Akadēmiskais koris Latvija savu aktīvo koncertsezonu sāks ar debiju vienā no Eiropas vērienīgākajiem kultūras notikumiem – Atēnu Festivālā, informēja kora producente Ieva Vītiņa. 

Jau šonedēļ, 15. jūlijā, Atikas Heroda teātrī koris Latvija kopā ar Atēnu Valsts simfonisko orķestri, Grieķijas Radio un Televīzijas kori diriģenta Vasiļa Hristopula vadībā atskaņos Gustava Mālera 2. simfoniju. Solistes būs grieķu mākslinieces Dafne Evangelatos un Sofija Kjanidu.

Kā vēsta kora direktors Māris Ošlejs: „Koncertceļojums uz Atēnām, Eiropas civilizācijas šūpuli būs nozīmīgs radošs impulss un māksliniecisks pārdzīvojums ikvienam kora dziedātājam.”

Atikas Heroda teātris ir ļoti īpaša koncertu norises vieta visas Eiropas kontekstā. Senais amfiteātris ir celts mūsu ēras 2. gadsimtā. Atēnu aristokrāts Atikas Herods šo celtni veltīja savas mirušās sievas piemiņai, un tas atrodas blakus Akropolei un Partenonam. Tagad šis teātris ir pārveidots par koncertzāli, cenšoties saglabāt senajam amfiteātrim raksturīgās īpatnības. Šajā zālē koncertē Karaliskais Amsterdamas Concertgebouw orķestris, Vīnes Filharmoniķi, tiek uzvestas operas un baleta izrādes, uzstājas roka, džeza un citu žanru zvaigznes.

Atēnu festivāls sākās jau aprīļa vidū un ilgst visu vasaru. Tajā pārstāvēta mūzika, deja, teātris un vizuālā māksla. Kā redzams festivāla mājaslapā, šovasar tur uzstājas arī kādreizējais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents Vasilijs Sinaiskis. Tajā pašā vietā, Atikas Heroda teātrī, kur dziedās koris Latvija, viņš pie Krievijas Lielā teātra diriģenta pults vadīs koncertu, kura solists būs pasaulslavenais Krievija pianists Deniss Macujevs, savukārt Atēnu galvenajā koncertzālē Megarons viņš šonedēļ diriģē divas Krievijas Lielā teātra iestudējuma, Čaikovska operas Jevgeņijs Oņegins izrādes (12. un 14. jūlijā).

Pēc atgriešanās no festivāla koris Latvija un Māris Sirmais intensīvi pievērsīsies 14. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla programmu gatavošanai. Tās skanēs no 13.augusta līdz 28. Augustam četros koncertos dažādās Rīgas koncertvietās: Rīgas Domā, Lielajā ģildē, Sv. Pētera baznīcā un Dzelzceļa vēstures muzejā.   


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja