Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Helēna Mirena un Džūdija Denča uz Londonas teātra skatuves

Britu aktrise Helēna Mirena atveido Elizabetes II lomu Pītera Morgana lugas Audience/The Audience pasaules pirmizrādē, kuru Gīlguda teātrī Londonā iestudējis režisors Stīvens Daldrijs (filmu Billijs Eliots, Stundas un Lasītājs autors).

Uzvedums guvis ļoti pozitīvas kritiķu atsauksmes: laikraksti Evening Standard un The Independent novērtēja izrādi ar četrām zvaigznēm, savukārt The Times, The Daily Telegraph un mājaslapa Whatsonstage – ar visām piecām. Pašlaik Audience ir galvenais hits Londonas Vestendā. Izrāde ir skatāma katru dienu, izņemot svētdienas, astoņas reizes nedēļā līdz 15. jūnijam.

www.theaudienceplay.com

Jau sešus gadu desmitus karaliene Elizabete II ik nedēļu savā rezidencē Bakingemas pilī uzņem Lielbritānijas premjerministru. Šī tikšanās ir ļoti privāta, abas puses nekad neizpauž sarunas saturu – tā ir bijis vienmēr. Luga Audience ļauj ieskatīties tajā, kas notiek starp karalieni un premjerministru, un uzzināt, kāda ir šīs slepenās audiences dramaturģija. Izrādes varoņu vidū ir Vinstons Čērčils, Mārgareta Tečere, Džons Meidžors un pašreizējais premjerministrs Džons Kamerons.

Helēna Mirena jau ir tēlojusi Elizabeti II Stīvena Frīrsa filmā Karaliene (2006) un par šo lomu saņēmusi visas nozīmīgākās kino balvas. Pēdējo reizi uz teātra skatuves viņa bija redzama 2009. gadā, kad tēloja titullomu Žana Rasina lugā Fedra Nacionālajā teātrī Londonā.

Šajā sezonā Vestendā spēlē daudz spožu teātra un kino zvaigžņu. Teātrī Trafalgar Studios līdz 27. aprīlim ir skatāms Viljama Šekspīra Makbets ar Džeimsu Makevoju galvenajā lomā (režisors – Džeimijs Loids).

www.macbethwestend.com

Pagājušajā nedēļā Noela Kovarda teātrī notika Džona Logana lugas Pīters un Alise pasaules pirmizrāde. Džūdija Denča un Bens Višovs tajā atveido divu leģendāro pasaku varoņu prototipus – Alisi (tā, kura nonākusi Brīnumzemē), un Pīteru Penu. Šo izrādi, kuru varēs noskatīties līdz 1. jūnijam, piedāvā režisora Maikla Grendidža teātra kompānija.

Drīzumā Maikls Grendidžs iepriecinās arī ar citām spilgtām izrādēm: Harija Potera lomas atveidotājs, nu jau pieaugušais Daniels Redklifs tēlos īru dramaturga Mārtina Makdonas lugā Klibais no Inišmānas (8. jūnijs – 31. augusts), savukārt Džūda Lovs gatavojas Anglijas karaļa Henrija V lomai Šekspīra vēsturiskajā lugā (23. novembris – 15. februāris).

www.michaelgrandagecompany.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja