Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Iestudē komēdiju ar Jarānu un Duļevsku galvenajās lomās

7.februārī Dailes teātra mazajā zālē notiks komēdijas “Rīga – Dakāra” pirmizrāde, kuras varoņu ādā iejutīsies humoriste Jana Duļevska un aktieris Jānis Jarāns, informē kompānijas "Makroconcert" pārstāve Inese Rutkovska.“Rīga – Dakāra” ir pat reālistiska komēdija, kas niansēti atspoguļo skandalozas laulāto atklāsmes.

Izrādes iestudētāji apgalvo, ka ikviens pāris izrādē atainotajās sievietes un vīrieša attiecībās saskatīšot ko negaidīti tuvu un pazīstamu. Izrādes varoņi – vīrs un sieva – piedalās rallijā Rīga – Dakāra, un šis brauciens simbolizē viņu kopīgo laulības dzīves ceļu, tā pagriezienus, kāpumus un kritumus, mierīgus posmus un avārijas. Gluži kā rallijā viņi sacenšas viens ar otru, piedzīvojot gan zaudējumus, gan uzvaras triumfu, taču, kurš ir īstais uzvarētājs, iespējams uzzināt tikai noskatoties izrādi.Laulāto pāri izrādē atveido neatkarīgās skatuves zvaigznes Jana Duļevska un Jānis Jarāns, kas sevi jau pierādījuši komēdiju žanrā. Izrādes režisors ir Kosts Smorigins, kurš Lietuvā iestudējis izrādes „Alu cilvēks” un „Alu sieviete”, kā arī pats krietnu laiku iejuties „Alu cilvēka” lomā.Lietuvas galvaspilsētā izrāde „Viļņa – Dakāra” savu pirmizrādi piedzīvojusi šī gada aprīlī, un šobrīd notikušas jau 64 pilnībā izpārdotas izrādes. Arī Latvijā izrāde „Rīga – Dakāra” būs pieejama plašam teātra mīļotāju lokam, jo to varēs noskatīties ne tikai Rīgā, bet arī vairāk kā divdesmit citās Latvijas pilsētās. Martā Polijā tiks iestudēta „Varšava – Dakāra”, mazliet vēlāk arī „Prāga – Dakāra” Čehijā. Laika gaitā izrāde apceļos visu Eiropu.Interesanti fakti par izrādi:Abu varoņu prototips ir reāls laulātais pāris, kas piedalījušies rallijā „Parīze – Dakāra”;Īpaši Latvijas izrādes vajadzībām Londonā pasūtīta un iegādāta automašīna, bet varoņu rallija kostīmi tiek šūti Maskavā;Katras izrādes veiksmīgai norisei nepieciešami 2 maisi smilšu;Izrādes laikā tiks izmantoti dažādi līdz šim neredzēti un atjautīgi tehniski risinājumi;Lietuvā, uzsākot biļešu iepriekšpārdošanu uz izrādi „Viļņa – Dakāra”, 7 minūšu laikā pilnībā izpārdotas biļetes uz sešām gaidāmajām izrādēm!Biļetes uz izrādi „Rīga - Dakāra” būs nopērkamas „Biļešu Servisa” un Dailes teātra kasēs no 15.decembra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja