Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunais Rīgas teātris gatavojas lugas "Fundamentālists" pirmizrādei

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) trešdien notiks psiholoģiskās drāmas "Fundamentālists" pirmizrāde, aģentūru BNS informēja mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkēviča.

Somu rakstnieka Juha Jokela luga stāsta par cilvēku ticību, paštaisnumu, kā arī par atbildību un dažādu patiesību jēdzienu. Par "Fundamentālista" sižetu izrādes veidotāji gan iecerējuši saglabāt intrigu līdz pirmizrādei, tomēr norādīja, ka tajā iestrādāti vairāki negaidīti notikumu pavērsieni.

Arī izrādes režisore Inese Mičule atzinusi, ka luga vispārīgi aptver ļoti daudzas tēmas, taču uzsvērusi, ka viens no personīgi aktuālākajiem izrādē skartajiem jautājumiem ir, kā nepazaudēt sevi un kā saglabāt savu patieso "es". Viņa norādījusi, ka pašai ir bijis un joprojām ir grūti attīrīt sevi no citu domām, uzskatiem, viedokļiem, lai saglabātu savu būtību tādu, kāda tā ir no dabas dota, kā arī papildinātu sevi uz tikai pašai sasniedzamo spēku un resursu bāzes.

"Man ļoti gribētos, lai "Fundamentālists" rosinātu skatītāju padomāt, kādā laikmetā un sabiedrībā mēs dzīvojam. No vienas puses, uz ateisma un sociālisma balstītās sabiedrības piemērs - PSRS - ir sabrucis. No otras puses, mūsu dzīvi pārņem Rietumu brīvā tirgus ekonomika un personiskās brīvības ideāli. Veidojot izrādi, uzdevu sev jautājumu, kāpēc cilvēki sākuši vienu aiz otras nevērīgi atmest laiku laikos cienītas absolūtas morāles vērtības?" izrādes vēstījumu skaidrojusi režisore.

Mičule arī norāda, ka lugā ilustrētā morāles sagrozīšana notiek gan laicīgajā, gan arī kristīgajā pasaulē un skatītājam būs iespēja padomāt, kāda ir viņa personiskā attieksme pret to.

Izrādes scenogrāfiju veidojusi māksliniece Ieva Kauliņa. Galvenajās lomās iejutīsies aktieri Inga Tropa un Gatis Gāga.

Uz pirmizrādi plānojis ierasties arī lugas autors.

Jokela ir viens no populārākajiem mūsdienu dramaturgiem Somijā. Lugu "Fundamentālists" viņš uzrakstījis 2006.gadā, un tajā pašā gadā autors to iestudēja teātrī Helsinkos. Ziemeļvalstu teātra apvienība šogad lugu izvirzījusi "Nordic Drama" godalgai.

Izrāde norisināsies JRT Mazajā zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja