Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Juris Vizbulis. Vasarā balsij neļauj ierūsēt

Šovasar Latvijas pilsētās būs skatāma muzikālā komēdija Septītās debesis

Režisora Voldemāra Šoriņa iestudētā izrāde Septītās debesis no šīs piektdienas, 24.jūlija, būs skatāma septiņās Latvijas pilsētās. Iestudējumā piedalīsies ne tikai Nacionālā un Dailes teātra aktieri, bet arī Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā studējošais dziedātājs Juris Vizbulis. Viņš un dziedātāja Līga Robežniece spēlēs radio dīdžejus, kuri ik pa brīdim sadziedas ar pārējiem izrādes dalībniekiem, izpildot komponista Zigmara Liepiņa dziesmas Aigara Grāvera aranžējumā.

Topošo iestudējumu Juris Vizbulis raksturo kā jauku izrādi, kurā skan pazīstamas un nedaudz piemirstas Z.Liepiņa dziesmas, ir daudz latviešiem saprotama sadzīviska humora un, kuru skatoties, cilvēki vienkārši varēs atpūsties. Viņaprāt, īsti labi pie sirds Septītās debesis varētu iet tiem, kuriem patikusi Nacionālajā teātrī šopavasar skatāmā Žurka Kornēlija. "Teiksim tā, visi skatītāji varēs justies kā septītajās debesīs!" viņš smejas.

Dziedātājs par lielu ieguvumu sauc to, ka viņš beidzot visām Z.Liepiņa dziesmām esot iemācījies vārdus. "Citādi, kad vasarā ir kāda padziedāšana, neviens vairāk par rindiņu "tu noplūc rozīti un cepurē spraud" un piedziedājumu nezina... Tagad es tiešām šīs dziesmas zināšu un nepieciešamības gadījumā varēšu tās pareklamēt Anglijā!" Par ļaunu nenākot arī dažu tīri profesionālu knifiņu apgūšana — ļoti iespējams, tie noderēs, kad viņš pēc mācībām kādā no Londonas muzikālajiem teātriem tiks pie lomas. Tiesa gan, tas būs tikai pēc akadēmijas absolvēšanas; līdz tam vēl palicis pusotrs gads.

Brīdi apdomājies, dziedātājs uzsver — piedalīšanās izrādē ir laba iespēja patrenēt balsi, lai tā vasarā neierūsētu. Protams, mazsvarīga nav iespēja padziedāt latviski, jo mācību laikā nācies dziedāt tikai angliski. Kā viņa "vasaras darbiņu" vērtē Londonas pasniedzēji? "Protams, esmu viņus informējis par savu darbību, jo to slēpt nedrīkst. Un viņi par to izsakās atzinīgi, tāpat kā par manām iepriekšējām lomām — Mariusu pērngad iestudētajā mūziklā Les Miserables un Jāzepu Dailes teātra izrādē Jāzeps un brīnumraibais sapņu mētelis." Starp citu, Juris jaunajā projektā atrod vēl kaut ko pozitīvu — kopā ar izrādes komandu, kuru viņš slavē no visas sirds, būs iespēja pabūt tādās Latvijas pilsētās, kurās līdz šim nav izdevies būt. Dziedātājs arī neslēpj, ka, pateicoties izrādei, viņš būs nopelnījis mācībām Londonā tik ļoti nepieciešamo naudu, par ko saka paldies izrādes organizatoriem — Muzikālajam teātrim 7.

Bet pēc beidzamās izrādes 22.augustā Kuldīgā Juris dosies atpūsties uz savām lauku mājām Kurzemē, lai jau septembrī atkal turpinātu skoloties Londonā. "Dzīve ir tāda, kāda tā ir, un jāpriecājas par katru darbu, ko piedāvā," dziedātājs rezumē.

Izrāde

Muzikālā komēdija Septītās debesis

Pirmizrāde — 24.VII plkst.20 Saulkrastu estrādē

Biļetes — Ls 6 —10 Biļešu paradīzē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja