Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lelles mācīs angļu valodu

Izrāde FunSongs Monster Show jeb Briesmoņu izrāde jautrām dziesmām aptuvenā tulkojumā Latvijā ir pirmā projekta izrāde, kaut veiksmes gadījumā teātra pārstāvji pārliecināti — citas sekos. Ārzemēs, kur programma darbojas jau kādu laiku, ir iestudētas vairākas izrādes par dažādām tēmām (pārtiku, augiem, dzīvniekiem utt.), un tās, tāpat kā Monster Show, iespējams adaptēt arī latviešu auditorijai. Režisori tādēļ izrādei divi — brits Čarlzs Grudžers, kurš ir projekta idejas autors, un Vija Blūzma, kura palīdzējusi izrādi piemērot latviešu skatītājam.
Latvijas Leļļu teātris pēdējās sezonās īstenojis vairākus interesantus izglītības projektus. Teātra lelles stāstīja bērniem par zobu higiēnas noslēpumiem, aktieri bija sagatavojuši asprātīgu un mākslinieciski inovatīvu Mazās zāles izrādi par to, kur zvanīt ārkārtas situācijā un ko nevajadzētu darīt, lai dažādās sadzīves situācijās nenokļūtu nelaimē. Šomēnes darbu sāks jauns izglītības projekts. Teātris sadarbojas ar starptautiski atzītas sistēmas autoriem, palīdzot sākumskolas audzēkņiem apgūt angļu valodu.

Izrāde būtībā ir angļu valodas stunda sešu līdz desmit gadu veciem bērniem, kas kopā ar aktieriem (latviešu izrādē īpaši gatavotās divvalodīgās lelles Britiju un Latis darbinās Audra Sidlauska un Vita Baļčunaite, abas pārvalda arī krievu un lietuviešu valodu) aicināti gatavoties ceļojumam. Mācības balstās kopīgās rotaļās — ritmā, dziesmās, spēlē ar lellēm, kas palīdz iegaumēt jaunus angļu valodas vārdus, kā arī pilnveidot bērnu izrunu. Projekts galvenokārt paredzēts skolu klasēm, bet teātrī stāsta, ka bērnu vecāki savai atvasei biļeti var nopirkt arī individuāli — kā uz katru Leļļu teātra izrādi. Katrai klasei, kas piedalās projektā, tiks dāvināti arī mācību materiāli, lai izrādē apgūto atkārtotu savā skolā.

Mācību metodi svešvalodas apguvei šobrīd iesaka Itālijas, Latvijas un Lietuvas Izglītības ministrijas. Iestudējuma pirmizrāde Leļļu teātrī 24.martā plkst.10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja