Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nacionālajā teātrī top režisora Fēliksa Deiča izrāde „Nesaprašanās”

1.oktobrī  Nacionālā teātra Aktieru zālē  notiks  lugas "Nesaprašanās"  (pēc Henrika Ibsena lugas "Juns Gābriels Borkmans" motīviem) pirmizrāde, kuru veido režisors Fēliks Deičs, scenogrāfe Laura Kovaļevska, un kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa, informē teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva. Lomās: Nacionālā teātra "lielais četrinieks": Astrīda Kairiša, Lolita Cauka, Uldis Dumpis, Ģirts Jakovļevs, kā arī Ilze Rudolfa, Māra Zemdega, Ainārs Ančevskis. 

"Juns Gābriels Borkmans" ir pirms vairāk nekā simts gadiem tapusī norvēģu ievērojamākā dramaturga Henrika Ibsena luga, kas pēdējos pāris gados iestudēta uz vairāku Eiropas lielo teātru skatuvēm .  

"Borkmana liktenis –  cietumā pavadītie gadi, noslēgšanās no pasaules, kas viņu nesaprot, un vēlme sākt jaunu dzīvi par spīti visam, ir cieši saistīts ar viņam tuvajiem cilvēkiem – sievu, mīļoto sievieti, jaunības draugu un arī dēlu. Kamēr dzīves pieredzes un rūgtuma māktie sastopas, lai nokārtotu rēķinus ar pagātni, Borkmana dēls vēlas dzīvot... viņu neinteresē tēva – bankas direktora dzīvei noteiktās likmes, darījumi ar mīlestību un procenti, ko gūst, izvēloties izdevīgāku variantu laulībai.," izrādes pamatmotīvu ieskicē I.Vasiļjeva.

Latvijas Nacionālā teātra izrādē Borkmana lomā – Ģirts Jakovļevs. Viņa jaunības dienu mīlestība Ella – Astrīda Kairiša, viņa sieva Gunhilde, kas cita starpā ir Ellas dvīņumāsa – Lolita Cauka, viņa draugs Foldāls, kas no Borkmana nav atteicies, kaut arī Borkmana bankas darījumu dēļ zaudējis visu naudu – Uldis Dumpis, bet dēls, kuru tēvs tā arī nav iepazinis – Ainārs Ančevskis. Jaunais Borkmans baudu atrod pašā mīlestībā, izrādē – Ilzes Rudolfas personā. 

Feliksa Deiča kontā  šis ir jau piektais Ibsena lugas inscenējums. Nacionālā teātra aktieri kopā ar Feliksu Deiču pie Ibsena attiecību dzīlēm reiz jau strādājuši – kad pirms pāris gadiem teātra Jaunajā zālē tapa "Mazais Eijolfs". 

Oktobrī Nacionālajā  teātrī būs gaidāmas vēl divas pirmizrādes: 10.oktobrī  Jaunajā zālē - režisora Viestura Kairiša jauniestudējums "Pinokio pelni", 16.oktobrī Lielajā zālē – režisora Regnāra Vaivara izrāde bērniem "Makss un Morics", atgādina I.Vasiļjeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja