Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pēdējo reizi tiks rādīta muzikālā izrāde „Tas trakais, trakais Harijs”

17. maijā Dailes teātra Mazajā zālē skatītājiem pēdējo reizi būs iespēja tikties ar Henrija Millera muzikāli drastiskās izrādes „Tas trakais, trakais Harijs” varoņiem, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.Izrāde „Tas trakais, trakais Harijs”, kas pirmizrādi piedzīvoja 2007. gada 25.

septembrī, ir režisora Dž.Dž.Džilindžera cieņas reveranss un mīlestības veltījums Henrijam Milleram. Šī ir pirmā un vienīgā Henrija Millera luga – cenzūras vajāts stāsts par trakulīgo Hariju, nepiederīgo, nepieradināmo, dzīvespriecīgo jeņķi, kurš allaž meklējas un allaž atrodas meklējumos. Par īstu maitasgabalu, kurš tomēr nav gluži draņķis. Drīzāk vienkāršs puisis, kas nekad nevēlas citus ievainot. Ja vien tie nepagadās viņa ceļā. Jo ikvienam ir sirds, kuru pazaudēt – arī gangsteru, krogu, meitumāju un spēļu eļļu trakajā karuselī.Intelektuāli erotiskais amerikāņu pleibojs Henrijs Millers (1891-1980) mākslu atzina par vienīgo valstību, kurā iespējams būt vienlaikus vergam un kungam. Un savas apjomīgās egocentriskās prozas lappusēs viņš radīja šo dīvaino, fantastisko, kaprīzo valstību – par bēdām svētulīgiem mietpilsoņiem un par svētību visai lasošajai pasaulei.Iestudējumā galveno lomu atveido Lauris Subatnieks, citās lomās - Ilze Ķuzule (Dženija), Ilona Balode (Bāra meitene), Aldis Siliņš (Jauneklis), Pēteris Gaudiņš (Dakteris un Aklais), Harijs Spanovskis (Gangsteris) un Aleksandrs Radzēvičs (Mazais cilvēks). Izrādē piedalās arī bārmenis Gvido Elksnis un grupas „Dzelzs Vilks” mūziķi Juris Kaukulis un Kaspars Tobis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja