Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Piektdien pirmizrāde Olgas Žitluhinas "Zūdības dejām"

2008.gada 3.oktobrī no plkst. 20 "D Fab", Slokas ielā 52 d, tiks pirmizrādīta Olgas Žitluhinas dejas kompānijas izrāde "Zūdības dejas". Šoreiz horeogrāfe eksperimentē ar jaunu izrādes formu – tā notiek noteiktā laikā intervālā, taču skatītāji aicināti brīvi iet un nākt jebkurā brīdī. Gluži kā mākslas galerijā, veltot kāda darba apskatei tik daudz laika, cik katram šķiet nepieciešams.

"Zūdības dejas" tapušas kā Latvijas Kultūras akadēmijas prorektores profesores Dainas Teters vadītā starptautiskā zinātniski - mākslinieciskā projekta "METAMIND'2008: Pasaules metamorfozes: pēdas, ēnas, atspulgi, atbalsis un metaforas" pasākums, papildinot zinātnisko konferenci. Izrāde tapusi Topoļovkas mežos un Melnās jūras piekrastē. Par to, kas paliek pēc mums un ko atstājam pēc sevis. Par to, ko varam dot un atdodam. Par to, ko paņem nejautājot. Par atstāto, atdoto, uzdāvināto, lieko, visvērtīgāko, gaisa vibrāciju, vēju, elpu, siltumu. Par to, cik atšķirīgi un līdzīgi esam. Par to, ka mēs nākam un ejam, bet mežs ir. Tādēļ par vienu no izrāde moti veidotāji izvēlējušies Imanta Ziedoņa "Zaļajā pasakā" rakstīto: "Kādu nakti pilsētā ienāca mežs.. bet pa ielām nāca un nāca zaļais mežs...bet mežs nāca un nāca...tad tik pat pēkšņi, kas nāca, tas nākamajā naktī bija aizgājis."

Izrādē piedalās dejotāji Ramona Galkina, Ilze Zīriņa, Santa Grīnfelde, Andris Kačanovskis, Valērijs Olehno, Dmitrijs Gaitjukēvičs. Mūzikālo noformējumu veidojis Gabriels  Prokofjevs (Cache), horeogrāfija - Olga Žitluhina un dejotāji. Foto Andris Kačanovskis, Valērijs Olehno, Dmitrijs Gaitjukēvičs, video Pēteris Brīniņš, Olga Žitluhina, bet gaismu mākslinieks Pēters Sešo.

Izrāde pieejama bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja