Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Šukšina stāsti" būs Rīgā

Teātra biznesa aprindās nebija noslēpums, ka divas Latvijas viesizrāžu rīkotājkompānijas – _Baltijas pērle un Art Forte _cīnījās, lai iegūtu tiesības transportēt uz Rīgu patlaban Maskavā par ejošāko hitu un potenciālāko Krievijas teātra balvas Zelta Maska favorīti uzskatīto izrādi Šukšina stāsti, kas iestudēta Nāciju teātrī (pirmizrāde notika 2008.

gada novembrī) un ir pirmā mūsu starptautiski slavenā režisora Alvja Hermaņa sadarbība ar krievu aktieriem, tostarp ekrāna un teātra zvaigznēm un visaugstākā ranga profesionāļiem Čulpanu Hamatovu, Jevgeņiju Mironovu. Jau maijā Hermaņa iestudējums piedalās Eiropas snobistiskajā un prestižākajā festivālā _Wiener Festwochen_.

Labā ziņa ir tā, ka Art Forte, kas jau sen rūpējas, lai Latvijā regulāri nokļūtu dažādas festivāla Zelta Maska aktivitātes, 9. un 10.oktobrī Dailes teātra Lielajā zālē tikai divās izrādēs Latvijas publikai sniegs iespēju redzēt Šukšina – Hermaņa stāstus!

Biļešu cenas svārstās no 50 līdz 10 latiem, taču tas noteikti ir lētāk nekā Maskavā, kur biļetes spekulanti uz šo izrādi tirgo, sākot ar 3000 rubļiem (infox.ru ziņo, ka aprīlī Šukšina stāsti konkurējuši ar Allas Borisovnas Pugačovas jubilejas koncertu Lužņikos, sasniedzot 20 000 rubļu rekordu).

Interesanti, ka pēc kādas no aprīļa izrādēm režisoram Alvim Hermanim uz Rīgu, viņa privāto mobilo telefonu piezvanījis... perestroikas paps, PSRS pirmais prezidents Mihails Gorbačovs, lai izteiktu pateicību par "dziļo aizkustinājumu, ko sniedza Šukšina stāsti", pie viena Hermani apsveiktu dzimšanas dienā un paustu izbrīnu, "kā tik jauns cilvēks spējis saprast par dzīvi tik svarīgas lietas". Režisors par zvanu bijis patīkami pārsteigts: "Gorbačovs jau arī ir lauku zēns, tāpat kā Šukšins".

Hermanis tikko Ķelnes pilsētas teātrī pirmizrādīja I.B.Zingera četru stāstu kompozīciju izrādē Kabalas noslēpumi. Vasaru režisors pavadīs savās lauku mājās, protams, reizi pa reizei izbraucot ar savu izrāžu Soņa, Klusuma skaņas, Garā dzīve ansambļiem uz starptautiskajiem festivāliem, kas tradicionāli notiek sezonu starplaikos (vasaras divos mēnešos šos trīs JRT darbus gaida Lozannā un Cīrihē Šveicē, Zalcburgā Austrijā, Monreālā un Kvebekā Kanādā, Singapūrā, Lisabonā Portugālē, Erlangenā Vācijā). Rudenī Hermanis iestudēs izrādes slavenajā Vīnes Burgtheater, kā arī Romā Itālijā un Rīgā, Jaunajā Rīgas teātrī (trīs projekti).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja