Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tās tomēr nav beigas

VEF Kultūras pilī Rībēja Mute pēdējoreiz rādīs mūziklu Klase Gatavojoties jauniešu mūzikla Klase pēdējām izrādēm, kuras VEF Kultūras pilī notiks 26. un 27.novembrī, dziedātāja Annija Putniņa saka: "Man ir sajūta, ka tās tomēr nav beigas. Daudzi šo izrādi vēl nav redzējuši, bet tos, kuri to redzējuši, mudina domāt.

" Viņa atveido Annas lomu sava vienaudža Jāņa Ķirša mūziklā, kuru rakstot viņam vēl bija tikai 18 gadu. Šobrīd J.Ķirsis jau mācās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kompozīcijas nodaļā, kurp doties rosinājis arī šī darba pozitīvais novērtējums. Īpašs prieks esot par to, ka mūziklu iekļāva Dailes teātra festivālā jūnijā Siguldā. Mūzikls Rīgas bērnu un jauniešu muzikālā teātra RīBēJa MuTe iestudējumā nu jau vairāk nekā pusotru gadu atklāti vēstījis par jauniešu attiecībām un problēmām, kādas pastāv daudzās mūsdienu skolās. Runāt izrādē par jauniešiem un ļaut to darīt viņiem pašiem — ar šādu mērķi Rīgas bērnu un jauniešu muzikālajā teātrī RīBēJa MuTe 2007.gada pavasarī tapa mūzikls ar Normunda Beļska libretu — dienasgrāmatu iz klases dzīves. Tur ir gan veiksminieki, gan lūzeri, trūcīgu un pārtikušu ģimeņu atvases, pirmās romantiskās jūtas un pārbaudījumi drosmei un godaprātam. Populārais dziedātājs Kaža atveido klasesbiedru apceltā Kriša lomu, bet Annija Putniņa — meiteni, kura uzdrīkstas aizstāvēt draugu. Skolēnus un skolotājus, skolas direktori, policistu un citas lomas spēlē D.Volfarte, A.Goba, B.Berķe, N.Matvejevs, J.Ādamsons, N.Indzeris, M.Jonovs, I.Grunde, K.Kareļins, RLB vokālās studijas Knīpas un knauķi, Rīgas Doma kora skolas un grupas Framest dalībnieki. Skan gan liriskas dziesmas, gan hiphops, roks un džezs, un dažas melodijas kļuvušas par īstiem hitiem. Lai gan mūzikls rādīts gana bieži, Annija Putniņa teic, ka rutīnas neesot, jo "katru reizi improvizējām, piedāvājām kaut ko jaunu: te kāds pasaka jaunu teikumu, paķer uz izbrīnu. Ir laba sajūta, jo šo izrādi izveidojām visi kopā un tāpēc tā arī ir tik uzrunājoša, ka paši esam jaunieši. Ik izrādē esam līdz galam iekšā, un tad arī kautiņam var noticēt. Kaža gan dažreiz staigā zilumos… Man arī ceļi bijuši nobrāzti, bet tas pieder pie lietas", stāsta dziedātāja. Pēc izrādēm daudzi skatītāji viņai rakstījuši portālā Draugiem.lv. "Saņēmu pateicības par to, ka aizstāvēju Krišu. Meitenes rakstīja, ka viņas arī tā darīs, jo viņu skolās ir līdzīgas situācijas," — izrādes iedrošinājušas vienaudžus kaut ko mainīt. Ne velti arī sabiedriskā organizācija Dardedzis, akcijā aicinot pielikt punktu vardarbībai, izmanto vienu no mūzikla tituldziesmām — to, kas repa stilā: "Par visu vairāk es gribu būt es." Bet mūziklam Klase ar pēdējām izrādēm netiks pielikts punkts kaut vai tāpēc, ka tās tiks filmētas un taps DVD. "Tik gaidiet atkal ko jaunu," atklāj Jānis Ķirsis. *Izrāde VEF Kultūras pilī 26 un 27.XI plkst.15. Biļetes: Ls 3—5 Biļešu paradīzes un VEF KP kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja