Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Teātrī Dirty Deal Teatro top laikmetīgās dejas izrāde Stundas

30. oktobrī teātrī Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvos laikmetīgās dejas izrāde Stundas, pavēstīja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.Dejas izrādi Stundas veido horeogrāfes Kristīne Vismane, Eva Vancāne un Evita Birule. Pagājušajā sezonā viņas piedalījās Latvijas Jaunā teātra institūta organizētajā jauno horeogrāfu īsformāta darbu skatē Jaunie nāk!, kas norisinājās _Dirty Deal Teatro.

_Nav pagājis ilgs laiks kopš Kristīne Vismane, Eva Vancāne un Evita Birule ir absolvējušas Latvijas Kultūras akadēmiju Laikmetīgās dejas horeogrāfijas specialitātē un sākušas strādāt kā neatkarīgas horeogrāfes. Jo ilgāk viņas darbojas šajā nozarē, jo vairāk jautājumu viņām rodas par to, kas un kāda tad īsti ir laikmetīgā deja. Viņas ir sanākušas kopā, lai izveidotu izrādi Stundas, kas vēsta par laika ritējumu un tā ietekmi uz cilvēka un mākslinieka ikdienu, bet tā rezultātā radošajā procesā izveidotās izrādes ainas kļūst par uzskates materiālu laikmetīgās dejas izpētei.Dejas izrāde Stundas ir ieskats trīs atšķirīgu horeogrāfu radošajā procesā, kurā, nebaidoties pasmieties par sevi, viņas iepazīstina skatītāju ar laikmetīgās dejas brīžiem absurdo virtuvi. Pagājušajā sezonā teātrī Dirty Deal Teatro notika trīs jauno horeogrāfu darbu skates Jaunie nāk!, katrā bija trīs solo darbi. Tagad šis projekts nominēts Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā. Savukārt izrāde Stundas ir vēl viens no šīs skates rezultātiem, jo rosinājis jaunajiem horeogrāfiem turpināt mākslinieciskus meklējumus laikmetīgās dejas jomā.Dejas izrādes Stundas pirmizrāde notiks 30. oktobrī plkst. 19, nākamās izrādes - 14. un 25. novembrī plkst. 19. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīze kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē, ja vēl būs palikušas brīvas vietas. Plašāka informācija: www.dirtydeal.lv/teatro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja