Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Teātrī "RīBēJa MuTe" iestudē pasaku "Kazlēni un vilks"

Gaidot Ziemassvētkus, teātris “RīBēJa MuTe” ir sagatavojis pārsteigumu mazajiem skatītājiem. Ziemassvētku laikā VEF Kultūras pilī būs iespēja redzēt pasaku „Kazlēni un vilks”. Pirmizrāde — jau 14.decembrī plkst. 11, tai sekos izrādes 14.decembrī plkst.13, 20.decembrī plkst.12, 21.decembrī plkst.11 un 27.decembrī plkst.16.


Pasakas „Kazlēni un vilks” sižets nav tieši saistīts ar Ziemassvētkiem, bet kā jau bieži pasakās, arī šeit ir stāsts par labo un ļauno. Izrādes sižeta pamatā ir bērnu – kazlēnu attiecības ar māmiņu, kuru viņi ļoti mīl un klausa viņas padomiem. Kad mammas nav mājās, kazlēni sadalās divās uzskatu grupās. Vieni saka: „strādāsim! ”, otri: „blēņosimies!”. Lai gan pēc čaklas drēbju mazgāšanas māja izskatās pamatīgi savandīta, ir skaidri saprotams, ka nodomi kazlēniem ir vislabākie. Bet, vislielākie pārbaudījumi kazlēnus gaida, kad vilks trīs reizes mēģina iekļūt kazlēnu mājiņā un kazlēniem jāprot atšķirt visas vilka blēdības. Kazlēniem jābūt uzmanīgiem, vērīgiem, attapīgiem, un tas nemaz nav tik viegli. Galvenais ir atcerēties mammas padomus. Nu, gluži kā dzīvē!

Izrādes pamatnoskaņa ir ģimeniski mīļa. Mūziku komponējusi Vita Siliņa, libreta autore ir Antra Leine. Iestudējums top Lailas Kirmuškas režijā un Lilijas Liporas horeogrāfijā, Maijas Sējānes–Īles scenogrāfijā un kostīmos. Kazlēnus un rūķus atveidos Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas „Knīpas un knauķi” dalībnieki. Kopā ar viņiem būs Latvijas Nacionālās operas soliste Andžella Goba, kura atveidos Kaziņu, un Nauris Indzeris — Vilka lomā.
Uz izrādi aicināti vecāki ar bērniem vecumā no trīs līdz desmit gadiem. Biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ un VEF Kultūras pils kasēs. Katram pedagogam, kurš atved uz teātri bērnudārza grupiņu vai klasi, ieeja bez maksas.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja