Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Valmieras teātrī top svētku koncertuzvedums Tavas saknes tavā zemē

16. decembrī uz Valmieras drāmas teātra Lielās skatuves pirmizrādi piedzīvos spilgtāko Atmodas laika latviešu estrādes dziesmu koncertuzvedums Tavas saknes tavā zemē, ko iestudē jaunie, topošie režisori Reinis Suhanovs un Jānis Znotiņš, bet muzikālo materiālu sagatavojis teātra muzikālās daļas vadītājs, komponists Emīls Zilberts kopā ar dzīvās mūzikas ansambli Astoņdesmitie, portālam Diena.

lv vēsta Valmieras drāmas teātra mārketinga daļas pārstāvji.Reiņa Suhanova un Jāņa Znotiņa veidotā koncertuzveduma ideja un režija tiek iedzīvināta mākslinieku veidotā scenogrāfijā, kas iet cauri laikiem no Atmodas brīža līdz mūsdienām. Kā uzsver koncerta veidotāji, uzvedums top gadumijas noskaņās un atskatā uz bijušo - ne vien uz gadu, bet uz mūsu kopējo Latvijas laiku. 21 dziesma atbilst 21 neatkarības gadam, koncerta pamatā ir pagājušā gadsimta 80., 90. gadu latviešu populārākās estrādes dziesmas. Koncerta ieceri – kāzas - veidotāji salīdzina ar atjaunotās Latvijas neatkarības gadiem, kad kāzu svinīgumu un prieku pārņem otrās dienas svētku nogurums un sūrā ikdiena. Taču tas viss ir dabiska daļa no dzīves - gan svinīgums un asaras, gan kļūdas un maldīšanās.Izmantotās mūzikas spektrs ir ļoti plašs. Būs gan tautā iemīļotas melodijas kā Ulda Marhilēviča un Ārijas Elksnes Lūgums, grupas Pērkons Zaļā dziesma un Eolikas skaņdarbs Es neesmu Džeina Fonda, gan tagad jau piemirsti darbi kā koncerta nosaukumā izmantotā dziesma Tavas saknes tavā zemē, gan arī sava laika pagrīdes jeb underground pārstāvju, piemēram, grupu NSRD (Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīca) un Inokentijs Mārpls skaņdarbi.„Dziesmu šovā dziedātāji nāk pie skatītājiem ar vokālo izpildījumu, dejām, priekšnesumu un katras dziesmas melodisko noskaņu,” skaidro režisors Reinis Suhanovs. „Dramatiskajā teātrī aktieris ielaiž dziesmu savā sirdī, sevī kaut ko izmainot un, sniedzot to tālāk skatītājiem, palīdz arī viņiem kaut ko sevī mainīt. Tas ir tāpat, kā spēlējot Hamleta monologu, aktieris sakārto savu iekšējo pasauli un palīdz skatītājiem saprast ko svarīgu pašiem par sevi. Aktieris parāda dziesmu jaunā kvalitātē, jo tā jau ir aktiera profesijas būtība, katru sniegumu izlaist caur savu dvēseli,” stāsta koncertuzveduma režisors.Koncertā piedalās Ieva Puķe, Inga Siliņa, Ilze Lieckalniņa, Kārlis Neimanis, Māris Bezmers, Mārtiņš Liepa, Ivo Martinsons, Mārtiņš Meiers, Tālivaldis Lasmanis. Aktierus pavada grupa Astoņdesmitie - Egons Kronbergs (ģitāra), Armands Treilihs (bass), Ervings Znotiņš (taustiņi) un Emīls Zilberts (sitamie instrumenti).Koncertu veido kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks Igors Kapustins (Igaunija), horeogrāfe Linda Mīļā, par video projekcijām rūpējas Gatis Priednieks-Melnacis.Koncerti Valmieras drāmas teātrī notiks 16., 17., 23., 28. un 29. decembrī plkst. 18.30, bet 18. un 26. decembrī plkst. 13. Ar šo koncertprogrammu skatītāji varēs iepazīties arī janvārī un citos mēnešos.Pēdējais gada nogales koncerts 29. decembrī, kā ik gadu, ir lielākie teātra svētki. Pēc koncerta notiks Valmieras teātra apbalvošanas ceremonija, kad par pagājušo sezonu tiks novērtēti labākie aktieri, veiksmīgākie iestudējumi, saņemot balvas no Valmieras drāmas teātra, Valmieras pilsētas domes un teātra atbalstītājiem.Biļetes rezervēt un iegādāties var Valmieras teātra kasē, kā arī visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv, www.vdt.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja