Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmieras teātris ar izrādēm Muiža kaņepēs un Meistars un Margarita viesosies Rīgā

Valmieras teātris maijā un jūnijā ar divām režisores Indras Rogas iestudētām izrādēm viesosies Dailes teātrī – krievu dramaturga Aleksandra Ostrovska komēdiju Muiža kaņepēs (oriģinālais lugas nosaukums Mežs) un Mihaila Bulgakova romāna Meistars un Margarita versiju, informēja teātra pārstāve Zane Ceriņa.

Skatītājiem būs arī pēdējā iespēja noskatīties izrādi Meistars un Margarita, jo iestudējums tiks rādīts pēdējo reizi!   

28., 29. un 30.maijā plkst. 19 Rīgas skatītāju vērtējumam tiks nodota Aleksandra Ostrovska komēdija Muiža kaņepēs, kas iemantojusi lielu skatītāju atzinību un visu sezonu Valmierā tiek spēlēta izpārdotās zālēs.

Izrādes režisore Indra Roga atklāj, ka „luga ir Aleksandra Ostrovska atzīšanās mīlestībā teātrim. Teātrim kā mākslai, profesijai, teātrim dzīvē un teātrim uz skatuves, kur jūk robežas. Spēle un spēlēšanās, kam ir dziļš un nopietns pamats.”

Izrādē paralēli rit divi stāsti – muižas saimnieces Gurmižskas krustdēla un aktiera Ņesčastļivceva atgriešanās mājās pēc 15 gadu ilgas prombūtnes ar mērķi tikt pie krustmātes mantojuma – īpašuma un naudas, taču šajā izrādē režisore priekšplānā izvirzījusi muižas saimnieci Gurmižsku, kura atkal iemīlas, kad tās dzīve nonākusi uz 50 gadu sliekšņa.

Galvenajā Raisas Pavlovnas Gurmižskas lomā – Imants Strads. Pārējās lomās: Mārtiņš Meiers, Tālivaldis Lasmanis, Ieva Puķe, Inese Pudža, Ligita Dēvica, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Januss Johansons, Krišjānis Salmiņš, Skaidrīte Putniņa, Ruta Birgere, Astra Baumane, Vizma Kalme, Lelde Kalēja, Māra Vīgante.

Izrādes radošajā komandā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, komponists Emīls Zilberts un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

8. un 9. jūnijā plkst. 19 Dailes teātra Lielajā zālē būs skatāms ambiciozais, režisores Indras Rogas iestudētais Mihaila Bulgakova Meistars un Margarita – viens no 20.gs. izcilākajiem pasaules literatūras pieminekļiem.

Indra Roga līdz pamatiem izpētījusi gan romāna tapšanu, gan pirmavotus un vēsturiskās sakritības, pati veidojusi dramatizējumu, īpaši uzsverot iepriekš iestudētā Zojas dzīvokļa un Meistara un Margaritas pēctecību gan tēlu izveidē un aktieru izvēlē, gan telpas izmantojumā. Skatītājiem tas ir mistisks piedzīvojums vēsturē un romānā, un daudzslāņainais sižets nevienu neatstāj vienaldzīgu – tas ieinteresē, aizrauj, liek pārlasīt romānu vai arī kaitina. Jo 1929. gada notikumos Maskavā Ciešanu nedēļā – laikā pirms Lieldienām, kad Maskavā ierodas Volands ar svītu, lai sarīkotu savu ikgadējo Pavasara balli, pārbaudītu cilvēku vājības un satiktos ar Meistaru, kurš sarakstījis romānu par divas tūkstošgades seniem notikumiem Jerušalajimas pilsētā - ir iekodēts kaut kas neizskaidrojami precīzs par cilvēka dabu un sarunām par Dievu. Tāpat kā Margaritas mīlestībā, kas, lai arī gandrīz nemanāmi un neuzbāzīgi, visu laiku ir Meistara tuvumā.

Meistars un Margarita radošajā komandā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfe Inga Raudinga, komponists Emīls Zilberts, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, vokālais pedagogs Maksims Ļaščenko, video mākslinieki – Mārtiņš Vilkārsis un Gatis Priednieks-Melnacis.

Lomās: Jānis Znotiņš, Ivo Martinsons, Elīna Vāne, Imants Strads, Tālivaldis Lasmanis, Mārtiņš Meiers, Kārlis Neimanis, Rihards Jakovels,  Ieva Puķe, Krišjānis Salmiņš, Januss Johansons, Ingus Kniploks, Kārlis Freimanis, Ivars Vanags, Arnolds Osis, Ģirts Rāviņš, Ilze Pukinska,  Inese Ramute, Inese Pudža, Māris Bezmers, Rūta Dišlere, Ilze Lieckalniņa, Oskars Morozovs.

Biļetes uz Valmieras teātra viesizrādēm Rīgā var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja