Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ABLV Charitable Foundation izsludina grantu konkursu laikmetīgās mākslas izstādēm un izglītības projektiem 2018.gadā

ABLV Charitable Foundation izsludina gadskārtējo grantu konkursu, aicinot māksliniekus un mākslas institūcijas pieteikt tajā savu izstāžu ieceres.

Grantu konkursa mērķis ir atbalstīt laikmetīgās mākslas aktuālās norises, kā arī sekmēt pētniecībā balstītu izstāžu veidošanu, kas atspoguļotu jaunākā laika mākslas vēsturi Latvijā. ABLV Charitable Foundation ir līdzdibinātāji privātai iniciatīvai izveidot Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju, kura durvis paredzēts vērt apmeklētājiem jau 2021.gadā.

Grantu konkursa pieteikumos tādēļ tiks vērtēts iecerēto projektu potenciāls veidot kopīgu sadarbības platformu, lai mudinātu sabiedrībā interesi par laikmetīgo mākslu kā ierosmes avotu domātpriekam un jaunām zināšanām, pašrefleksijai un pieredzes apmaiņai. Grantus paredzēts piešķirt nacionālas nozīmes un profesionāla rakstura izstādēm un izglītības projektiem, kas tiks realizēti fonda atbalstīto izstāžu ietvaros. Kopējais finansējums 2018.gada projektiem ir 37 500 eiro, no kuriem 30 000 eiro - laikmetīgās mākslas izstāžu atbalstam un 7500 eiro - izglītības projektiem.

Kā atzīmē ABLV Charitable Foundation mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags, darbā pie Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveides vienlīdz svarīgs ir gan dialogs ar tā nākotnes auditoriju, gan sadarbība ar citām mākslas institūcijām, lai kopīgi domātu par muzeja satura veidošanu.

"Grantu konkursa pieteikumos tādēļ ceram ieraudzīt novatoriskus risinājumus gan jaunu auditorijas segmentu piesaistei un izglītības programmām izstāžu ietvaros, gan arī radošas sadarbības modeļus starp dažādu nozaru institūcijām kopīgu izstāžu veidošanā. Priekšroka tiks dota tādu izstāžu atbalstam, kuru ietvaros tiks radīti jauni mākslas darbi vai arī tiks atspoguļoti aktuālie pētījumi par laikmetīgās mākslas norisēm Baltijas valstīs laika periodā no 1960.gada," viņš norādījis.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2017.gada 16.oktobris (līdz plkst. 23.59), nosūtot elektroniski uz e-pastu [email protected]. Grantu konkursa nolikums, pieteikuma un budžeta formas ir pieejamas fonda mājas lapā www.ablv.org sadaļā “Kā saņemt finansējumu”.

ABLV Charitable Foundation, kas pērn atzīmēja darbības desmitgadi, dibināja ABLV Bank akcionāri Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, lai īstenotu dzīvē savas pamatvērtības un sekmētu uzņēmēju atbildību par sabiedrību un vidi. Fonds darbojas kā galvenais ABLV Bank partneris labdarības jomā, atbalstot radošus cilvēkus un izcilas organizācijas, kas iegulda pūliņus un zināšanas, lai sasniegtu visiem svarīgus mērķus – veidotu saliedētu, pārtikušu un drošu sabiedrību. Fonda uzmanības lokā ir laikmetīgā māksla, bērni un jaunieši, izglītības un pilsoniskās sabiedrības attīstība, kā arī Rīgas pilsētas labiekārtošanas projekti. Aizvadītajos gados fonds ir atbalstījis teju 340 projektu, piešķirot tiem finansējumu vairāk kā 4,2 miljonu eiro apjomā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja