Vasaras perona vide tiek veidota, harmoniski integrējoties esošajā vidē, un radīta, paturot prātā epidemioloģiskos drošības noteikumus. Terase veidota no savstarpēji savienotām telpām, tādējādi radot iespēju cilvēku plūsmas kontrolei.
"Vasaras perons veidots kā lielākā pop-up pasākumu norišu terase Latvijā. Tā forma veidota ar atsauci uz blakus esošo vēsturisko Hanzas perona ēku ar izteikti gareno apjomu un divslīpju jumtu. Vasaras perons veidots vairākos līmeņos un būvēts kā ažūra struktūra no sastatņu konstrukcijām ar dēļu apdari. Tajā iekļauts bārs, terases zona, skatuve, šūpuļtīklu un labirinta zona. No blakus esošās ielas tas atdalīts ar vēja vairogiem, kas veido vidi, kur patīkami uzturēties dažādos laika apstākļos," peronu raksturo arhitekts Didzis Jaunzems.
Hanzas perona vadītāja Ieva Irbina par Vasaras peronu saka: "Mūsu mērķis bija radīt vidi, kurā gribētu uzturēties ikviens. Mums svarīga ir skaista, atvērta, viesmīlīga un funkcionāla vide. Kas vēl būtiskāk - te būs iespēja satikties – droši, estētiski, garšīgi un atmetot ikdienas rūpes." Vasaras peronā par apmeklētāju drošību domāts, gan distancējot apmeklētāju kompānijas vienu no otras, gan digitalizējot pasūtījumu veikšanu - ēdienus un dzērienus varēs pasūtīt, sēžot pie galdiņa un izmantojot tiešsaistes pasūtīšanas formu.
Ik dienas Vasaras peronā darbosies terase, ko apkalpos projekta sadarbības partneris – restorāns Barents, kas pazīstams ar izcilu ēdiena kvalitāti, apkalpošanas servisu un radošiem gastronomijas risinājumiem. Vasaras perona terasei Barents šefpavārs radījis īpašu ēdienkarti, kas ir videi un noskaņai atbilstoša - viegla, vasarīga, garšās un produktu izvēlē pārsteidzoša un vienlaikus pieejama par demokrātiskām cenām.
Uzkodu piedāvājumā iekļauti gan burgeri un brusketes, gan īpašās uzkodu plates vairākiem cilvēkiem – ar teļa ribiņām, paipaplu iesmiņiem, kviešu alū vārītiem vēžiem, mīdijām, grilētu asari, lēni gatavotu ziedkāpostu, gan daudzveidīgs desertu klāsts, kurā īpaši padomāts arī par vegāniem. Ēdienkartē arī plaši pārstāvēti vietējie sezonālie produkti – jaunie kartupeļi, gailenes, vietējās ogas. Kā saka Barent šefpavārs, "Vasaras perons būs vieta, kur svinēt dzīvi garšīgi – vai tas būtu ar kausu alus un liellopa burgeri vai ar glāzi šampanieša un svaigām austerēm".
Vasaras perons sola arī īpašu, videi atbilstošu kultūras, mākslas un izklaides pasākumu piedāvājumu, tai skaitā kino vakarus, mūzikas, dejas un teātra performances, meistarklases un citus notikumus, tiklīdz valstī pieņemtie pulcēšanās noteikumi to ļaus. Šobrīd pirmie pasākumi paredzēti šaurākam apmeklētāju lokam – ģimenēm un draugu kompānijām, baudot gastronomiskus izaicinājumus un garšas piedzīvojumus – tai skaitā tematiskus vakariņu set-menu vakarus, dzērienu un tiem pielāgotu uzkodu degustācijas, pavāru un bārmeņu šovus, somelje vadītus vīna vakarus.
Projekts tapis kā atbilde esošajai situācijai, kurā ilgstoši neesam tikušies un sēdējuši pie viena galda – publiski un brīvi, baudot profesionāļu gatavotu ēdienu un labu mūziku estētiskā, radošā vidē. Vasaras perons piedāvā šo atkal satikšanos – vietā, laikā, mūzikā un pavisam, pavisam drīz arī daudzveidīgos kultūras notikumos.
Projekta radošajā komandā: kultūrtelpas Hanzas perons direktore un publiskās programmas līdzautore Ieva Irbina, starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles Riboca stratēģisko partnerattiecību direktore un publiskās programmas līdzautore Inese Dābola un viens no Latvijas šā brīža spilgtākajiem scenogrāfiem un arhitektiem – Didzis Jaunzems.
Galdiņu rezervācija iespējama jau tagad www.perons.lv Ieeja teritorijā bez maksas, tā brīvi pieejama un publiski atvērta. Terases darba laiki katru darba dienu būs no plkst. 16, savukārt brīvdienās no plkst. 11.