Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ar pašironiju pret iekšējo velnu

Pašmāju slavenību svētki — Latvijas stila un modes balvas pasniegšanas ceremonija

TOTĀLĀ KRĪZE, ekonomiskās un politiskās nestabilitātes periods varbūt ir piemērotākais laiks stila izkopšanai. Jau ceturto gadu Baltijas Modes federācija rīko Latvijas stila un modes balvas pasniegšanas ceremoniju. Šoreiz tā notika Rīgas izklaides kompleksā Royal Casino Spa & Hotel Resort, kas ir Lasvegasas kičīguma atlūza blakus Vidzemes tirgum. Ceremonijas viesu vidū kā allaž dominēja apburošas blondīnes, kuras ir pieradušas, ka viņas tiek dēvētas par TV dīvām. Viņas vienmēr izskatās burvīgi — tā, it kā dzīvo Spa centros vai mūžīgās jaunības uzturēšanas barokamerās, un nekāda krīze viņas nebiedē. Taču dažas vietējā mēroga slavenības, saņemot balvas, demonstrēja nevis drēbes vai kosmetoloģijas sasniegumus, bet gan pašironiju un humora izjūtu.

Gada stilīgākais aktieris Intars Rešetins atzinās, ka nemaz nejūtas "baigi stilīgs": "Es joprojām esmu zēns no laukiem — no Rūjienas. Sveicieni Rūjienai!" Šajā nominācijā viņš pārspēja tādu stila grandu kā Andris Bulis un jaunpienācēju, par latviešu Leonardo di Kaprio dēvēto Rihardu Leperu. Acīgākās dāmas ceremonijā novēroja, ka tieši R.Leperam balvas pasniegšanas pasākumā bija stilīgākās kurpes. Taču ar kurpēm vien nepietiek.

Par stilīgāko aktrisi atkal kļuva Agnese Zeltiņa (viņas konkurentes bija Inga Alsiņa un Ieva Pļavniece), kura patlaban Holivudā piedalās režisora Mika Ozoliņa debijas filmas 3 of Us veidošanā. "Šo balvu mēs viņai nosūtīsim uz Holivudu, jo viņa ir tā vērta," solīja ceremonijas vadītāja Žanete Skarule, kura pati pērn saņēma stilīgākās TV raidījumu vadītājas titulu. Šogad šajā nominācijā, apsteidzot Ž.Skaruli un Annu Lieckalniņu, triumfēja Maija Silova, kuru jau droši var uzskatīt par Latvijas stila un modes kustības veterāni. Viņa bija nosķanota visai filozofiski: "Stils ir relatīvs, bet paldies, ka novērtējāt, saskatījāt un apdāvinājāt mani šovakar. Stils ir manas dzīves sastāvdaļa, un katrā no jums es to redzu." Par stilīgāko kungu TV ekrānā atzīts dabas un piektklasnieku labākais draugs Māris Olte, kurš izrādījās modīgāks par Eduardu Švānu un Mārtiņu Sirmo. M.Olte neslēpa prieku: "Pirmoreiz esmu atnācis uz naktsklubu!... Bradāju pa visādiem džungļiem, no lauvām bēgu, zeltu meklēju, lai desmitajā vai divpadsmitajā gadā par stilīgāko nosauktos!"

Stilīgākās dziedātājas kategorijā, pieveicot Kristīnu Zaharovu un pašu Lindu Leen, uzvarēja Aisha. Uzkāpjot uz skatuves augstpapēžu kurpēs, viņi sevi uzslavēja: "Pa mēli nogāju — nenogāzos. Tas ir forši!" Viņas stila recepte ir vienkārša: "Galvenais ir justies ērti un saskaņā ar sevi." Taču stilīgāko runu ceremonijā teica Intars Busulis: "Stils man asociējas ar dauzīšanos, plosīšanos, iekšējo velnu un drēbēm, kurās jūtos ērti." Tieši viņš — nevis Jānis Stībelis vai Goran Gora — tika pasludināts par Latvijas stilīgāko dziedātāju. "Izskatās, ka gada beigās es tomēr sadegšu ar savām pirmajām vietām. Kas ātri kāpj augšup — ātri krīt lejā!" savu likteni pareģoja I.Busulis, kurš nesen svinēja uzvaras šovos Muzikālā banka un Cīņas klubs. Šonedēļ viņam vēl ir priekšā Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas ceremonija un Eirovīzijas nacionālā atlase.

Stila balvu ieguvējus noteica Latvijas žurnālu modes redaktori, stilisti un fotogrāfi, savukārt topmodeļu nominantus vērtēja modeļu aģentūru vadītāji. Vakara noslēgumā Žanete Skarule atgādināja, ka, lai gan ceremonija ir beigusies, stils tomēr "nav ierobežots laikā un telpā". Ceremonijas ierakstu trešdien, 25.februārī, plkst.22 skatieties LNT ēterā.

***

Latvijas stila un modes balvas laureāti

- Stilīgākais aktieris — Intars Rešetins

- Stilīgākā aktrise — Agnese Zeltiņa

- Stilīgākais dziedātājs — Intars Busulis

- Stilīgākā dziedātāja — Aisha

- Stilīgākā mūziķu grupa — Tribes of the City

- Stilīgākais TV raidījumu vadītājs — Māris Olte

- Stilīgākā TV raidījumu vadītāja — Maija Silova

- Stilīgākais žurnāla vāks — up2date

- Labākās stila lapas — Lilit

- Gada topmodele — Luīze Salmgrieze (Natalie)

- Gada topmodelis — Guntars Ašmanis (Dandy)

- Gada modes mākslinieks — Anna Ledskalniņa

- Gada debija modes jomā — Indra Salcēviča (Salt)

- Veikals ar interesantāko koncepciju — Roberto Verino

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja