Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Atklās Edvartam Virzam veltītu izstādi

Lai sekmētu Edvarta Virzas literārā mantojuma iedzīvināšanu 21.gadsimta sabiedrībā, no 2008.gada 11.decembra līdz 2009.gada 1.martam E.Smiļģa Teātra muzejā ( Rīgā, E.Smiļģa ielā 37/39) notiks izstāde - akcija “Tā runāja Edvarts Virza”.Tās apmeklētājs nokļūs E.Virzas poētiskajā pasaulē, lai kopīgi izdzīvotu stāstu par paaudžu paaudzēs lolotās Zemgales sētas dramatisko likteni, par pēdējās dzejās iemūžinātās mīlestības skaistumu un neiespējamību, par izmisumu un tuvās nāves priekšnojautām, par zemapziņā sajusto baigo vasaru un Latvijas valsts bojāejas nenovēršamību.

Telpas simboliskā scenogrāfija  ir it kā Latvijas karogā iegrimusī “Straumēnu” sēta, tās četru māju jumti. Sētā apmeklētāju ievedīs pusceļā aizlūzis balts ceļš, kurā iebūvētas nosacītas akas. Tajās tiks iegremdēti tie nedaudzie Dzejnieka memoriālie priekšmeti, kas laimīgā kārtā saglabājušies.Māju jumti iecerēti kā stilizētas plaknes – astoņi ekrāni, uz kuriem  projicēs  asociatīvas īsfilmas,  ko pēc E.Virzas darbu motīviem veidojuši Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas studenti.Audioierakstos varēs klausīties E. Virzas dzeju.Akcijas norises laikā paredzēti  muzikāli seansi. Tajos skanēs speciāli komponēta oriģinālmūzika - jaunās komponistes, Latvijas Mūzikas akadēmijas studentes, Natālijas Mundas dziesmu cikls “Baiga vasara”. Tās būs četrpadsmit  dziesmas ar E.Virzas vārdiem, kam izmantoti dzejoļi no viņa pēdējām dzejām. Arī dziesmu izpildītāji un muzikālie pavadītāji būs Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.Izstādes–akcijas laikā notiks arī vairākas  t.s. starpakcijas. Projekta īstenotāji, no kuriem vairāki apmeklētājiem labi pazīstami pēc akcijām par  Ausekli, E.Stērsti, J.Ziemeļnieku, ir  Māra Eņģele, Viktors Jansons, Maira Valtere, Inga Surgunte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja