Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Augusta beigās notiks galda spēles "Katanas ieceļotāji" čempionāts

30.augustā un 31.augustā Rīgas Skolēnu pilī notiks spēļu "Katanas ieceļotāji" un  "Carcassonne" čempionāti, informēja SIA "Prāta spēles" pārstāve Baiba Jautaiķe.

Izstāde vai čempionāts?

Lai noskaidrotu ceturto "Katanas ieceļotāju" čempionāta uzvarētāju, pirmajā dienā katrs dalībnieks izspēlēs četras atlases spēles, bet otrajā dienā cīņa tiks turpināta pusfināla un fināla spēlē. "Katanas ieceļotāju" čempionāta uzvarētājs varēs izvēlēties vienu no divām iespējām - doties aizstāvēt valsts godu pasaules čempionātā 2010.gadā vai arī atteikties no dalības pasaules čempionātā, bet apmeklēt pasaules lielāko galda spēļu izstādi Vācijas pilsētā Esenē jau šī gada oktobrī. Jāatgādina, ka par pagājušajā gadā par "Katanas ieceļotāju" pasaules čempionu kļuva  Arni Buka no Latvijas.

Spēles "Carcassonne" čempionāts notiks 31.augustā. Latvijas čempions galda spēlē "Carcassonne" jau šogad Esenē varēs cīnīties par uzvaru pasaules čempionātā.

Līdz 28.augustam ikviens interesents mājaslapā "www.prataspeles.lv" var pieteikt savu dalību čempionātiem.

Spēļu noteikumi

Galda spēles "Katanas ieceļotāji" dalībnieki ir kolonizatori, kas pēc ilgstošiem meklējumiem ir atraduši šo auglīgo zemi un apmetas tur uz dzīvošanu, dibinot katrs savu pavalsti. Spēles gaitā dalībnieki iegūst vērtīgos izejmateriālus, lai varētu ar tiem tirgoties un attīstīt savas pavalsts ceļus, ciematus un pilsētas. Šī spēle ir izdota 25 valodās un padarījusi Klausu Toiberu par vienu no pazīstamākajiem galda spēļu autoriem. Arī "Carcassonne" ir stratēģijas spēle. No kvadrātveida lauciņiem spēlētāji veido karti ar pilsētām, klosteriem, ceļiem un tīrumiem, kas ar katru gājienu kļūst arvien plašāka. Ar koka figūriņu palīdzību spēlētāji nostiprina savus īpašumus un aizņem lielākas platības, lai spēles beigās saņemtu pēc iespējas vairāk uzvaras punktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja