Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bērnu sapņu iepirkšana un iegribu pārdošana TV 3

Mans pirmais iespaids par TV 3 jauno projektu “Sapņi piepildās” bija milzīgs pārsteigums. Vienā no raidījumiem tiešajā ēterā kāds mazs puisītis piepildīja savu sapni – pēc gada prombūtnes tiešajā ēterā ieraudzīja mammu, kas līdz tam nebija varējusi atbraukt no Īrijas/Anglijas (piedodiet, neatceros). Skatījos, cik jocīgi piecgadīgais bērns kā sastindzis sēdēja, apkārt apmierināti vīteroja raidījuma vadītājs Roberto Meloni, mamma nespēja valdīt asaras un studijā esošā publika skaļi aplaudēja.

Domāju, kāpēc kāda vecmāmiņa bija izvēlējusies šādu veidu, lai iejauktos vienas sievietes un viņas bērniņa dzīvē. Kāpēc to pieļāva pati mamma, tā vēlreiz nodarot pāri savam dēlam? Taču mēs neuzzināsim, kas notika ar šo bērnu pēc tam, kad viņš saprata – viss ir iespējams, ja vien tas notiek televīzijā.Pēc šī raidījuma sekoja aktīva sašutušu un atbalstošu skatītāju diskusija TV5 interneta lappusē. Bija skaidrs, ka TV atradusi vēl vienu grupu, ko izmantot sponsoru un mazo dāvanu reklāmdevēju piesaistīšanai. Mazpieredzējušu jauniešu (visu veidu “fabrikās”) un kādas problēmas nomāktu cilvēku (sarunu šovos) laiks ir pagājis, jātaisa šovs par bērnu sapņiem. Bērnu uzticēšanās un pieredzes trūkums noder arī šādi, domāju.Bet pēc pēdējā raidījuma (13.aprīlī) manas domas ir mainījušās. Tajā kāda meitenīte bija pieprasījusi tikšanos ar Baibu Sipenieci-Gavari, “jo viņa ir slavena”. Visu cieņu Baibai – ar svešo bērnu kopā pavadītajā dienā viņa bija draudzīga un jauka. Kulminācija gan bija negaidīta – studijā atkal bija jāierodas Sipeniecei, jo daži astoņgadīgā meitēna klasesbiedri neesot ticējuši, ka viņa satikusi slavenību. Tad nu notika kolektīvais pierādīšanas process. Visi aktīvi darbojās, bet meitene, kuras iegriba (par sapni grūti to nosaukt) tika izpildīta, izskatījās apmierināta. Bērns, pastāvot uz savu, bija izmantojis citus cilvēkus, televīziju un veselu gabalu ētera laika, lai klasē varētu palielīties. Ne jau ar saviem sasniegumiem, protams. Mani tiešām interesē, ko domā citi skatītāji, kam nācās vērot šo viena bērna izrādīšanās pasākumu. Varbūt tāds ir raidījuma mērķis? Man grūti iedomāties, kādēļ vēl tas būtu vajadzīgs un kādai auditorijai adresēts. Izglītojošā funkcija tam ir ļoti pieticīga, jo pat bērni, kam visai mīļi tiek ļauts izmēģināt savas sapņu profesijas, piedzīvo vien nelielu personisku notikumu. Vai tas interesants, arī citiem, ja profesijas būtību “Sapņi piepildās” neparāda? Lai cik populāra pašlaik ir dziļi personisko notikumu publiskošana, no skatītāju viedokļa raidījums neko saturīgu nepiedāvā. Bet īsti bērnu sapņi tajā ir sajukuši ar iegribām un kaprīzēm.P.S. Es ļoti šaubos, vai tiešām šajā raidījumā “ticamības momentam” jārāda Sipenieces auto numurs un ar ātro palīdzību uz slimnīcu vedama zīdaiņa seja (jo cita meitenīte sapņo par ārstes profesiju).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja