Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ekstrēmi tuvu par tuvību

Starptautisks teātra projekts In The Nude jeb Kailumā no 5. līdz 7.decembrim. Trīs cilvēki, trīs stāsti, vienas attiecības. Kurā pusē jūs nostāsieties? Mākslas lielākoties skatītājam sniedz to varu pār darba varoņiem, kas rodas zinot. Zinot, ko domāja viens vai otrs, saprotot rīcības motīvus, skatītājs izlemj, kuram taisnība, kura pusē nostāties.

Bet, ja nu šādas droši ticamas visvarenības nav? Vai identificēsieties ar viena varoņa pozīciju? Meklēsiet savu skatu punktu? No 5.līdz 7.decembrim Rīgā viesojas starptautisks teātra projekts, kas izaicina iedziļināties stāstos un sevī, kā arī piedzīvot atšķirīgas formas teātra izrādi. Teātra projekts _In The Nude_ jeb _Kailumā _pēc veiksmīgas pirmizrādes Helsinkos un viesizrādēm Monreālā Rīgā tiks rādīts nevis tradicionālā teātra telpā, bet gan viesnīcā _Maritim Park Hotel Riga_. Projektu veidojuši trīs dramaturgi, kas paši arī izpildīs galvenās lomas. Latviju projektā pārstāv dramaturgs un scenārists Ivo Briedis, ko cītīgāki teātra apmeklētāji atcerēsies pēc Elīnas Cērpas izrādes Daudz laimes, lāci Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī _United Intimacy _un Fringe Ensemble kopprojekta _Fiction Impossible_, ko veidoja režisors Franks Hoils. Starptautisku pieredzi guvis Ziemeļvalstu radošajos projektos, I.Briedis ar pārējiem izrādes veidotājiem iepazinās pirms dažiem gadiem radošā darbnīcā Helsinkos. Kopā ar viņu izrādē spēlē arī somu scenārists, režisors Janne Sārakala, kā arī dāņu dramaturģe, režisore, tulkotāja un producente Nina Larisa Basseta. Projekts, kurā iesaistīti Ziemeļvalstu un Latvijas mākslinieki, pēc vairāku gadu ilga izstrādes posma pirmizrādi piedzīvoja pirms mēneša Hesinku festivālā _theatre.now_. (Rīgā lomās būs iespēja novērtēt arī jaunos režisorus Inesi Mičuli un Valteru Sīli.) Skatītāji izrādē tiek ieaicināti vienā no trim viesnīcas istabiņām, kur sastop galvenos varoņus — Viesturu, Leo vai Andželu — īsi pirms tikšanās brīža. Viņi ir svešinieki, kas nejauši tikušies pirms desmit gadiem un kopā pavadījuši nakti. Tagad viņi uzmeklē cits citu vēlreiz, cenšoties atrast ceļu atpakaļ uz reiz izbaudīto tuvību. Katrs skatītājs tātad dzirdēs tikai vienu stāstu. Katrs stāsts ir oriģināls un tiek izstāstīts no atšķirīga skatupunkta, atklājot, cik dažādi iespējams izprast tuvību, kā sadzīvot ar savu seksuālo identitāti, — sola izrādes veidotāji. Pēc autoru stāstītā: "_Kailumā _mēs pārbaudām, ko ar personību, tautību un atbildību dara mūsdienu rietumu ideoloģija. Eiropas robežas ir vaļā, patērēšana sasniedz jaunu līmeni, jūras mirst, ledāji kūst un paaudze, kas uzaugusi ar popmūziku, vēlas vien ballēties. Taču šī ir balle par godu laika galam. Kurš turēs tavu roku, kad beigas būs klāt?" 80.gadu mūzika un intimitāte, ko nosaka skatītāja ekstrēmā tuvība izpildītājiem, nosaka to, ka gribot negribot skatītāji tiek iesaistīti izrādes darbībā. No vērotājiem kļūst par līdzdalībniekiem. Varbūt tas pastāstīs jums ko jaunu pašiem par sevi. Ja par stāstiem ieintersēsieties, būs iespējams dzirdēt arī pārējos — izrāde Rīgā tiks spēlēta piecas reizes. Izrādes notiks angļu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja