Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Imanta Ziedoņa fonds Viegli aicina uz pirmajiem kartupeļa ziedēšanas svētkiem

Imanta Ziedoņa fonds Viegli 12. jūlijā pie Kulturālo kartupeļu lauka, Kuldīgā aicina ikvienu interesentu ieskandināt pirmos kartupeļu ziedēšanas svētkus, informēja fonda Viegli komanda.

Visas dienas garumā paredzētas dažādas aktivitātes – bezmaksas pasākumi, darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, kā arī izglītojoši semināri lauksaimniecības nozares speciālistiem. Kartupeļu ziedēšanas svētku noslēgumā paredzēts fonda Viegli pirmais brīvdabas koncerts Kartupeļu ziedonis.

Kartupeļu ziedēšanas svētkos, 12. jūlijā, ikvienam interesentam būs iespēja piedzīvot, sajust, iemācīties un izpausties everģēlībās saistībā ar kultūraugu kartupeli.

Svētku laikā paredzētas bezmaksas izglītojošās lekcijas, pieredzes stāsti no kartupeļu audzētājiem par tā vēsturisko izcelsmi, šķirnēm, selekcionēšanu, vides un klimata ietekmi uz kartupeļu audzēšanu. Radošo darbnīcu programmā gan bērniem, gan pieaugušajiem būs iespēja iepazīties ar Zinātkāres centru ZINOO, kā arī visas dienas garumā bērni varēs paši veidot savu leļļu teātri un darboties ar Latvijā ražoto bioloģisko kartupeļu cieti no uzņēmuma Aloja Starkelsen.

Kartupeļu lauks Kuldīgā apliecina Imanta Ziedoņa pārlaicīgo literāro darbu Kurzemīte, kas būs Imanta Ziedoņa fonda Viegli un Ziedoņa muzeja fokusā turpmākos gadus. Iedvesmojoties no šī Ziedoņa darba tapusi arī pirmā fonda brīvdabas koncerta Kartupeļu ziedonis programma. Šīs vasaras muzikālais notikums ir jauna koncertu cikla sākums, un šogad koncertā uzstāsies Kartupeļu bigbends mūziķa Goran Gora (Jānis Holšteins-Upmanis) vadībā. “Atzīmēšu, ka šis būs ļoti neparasts koncerts arī man. Šo ziedoni gribētos dēvēt par muzikālu uzvedumu, kur Imanta Ziedoņa dzejas lasījumi paspilgtinās izcilus latviešu mūzikas skaņdarbus. Mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics iejutīsies stāstnieka lomā un kopīgi esam uzbūruši koncertuzvedumu, kas izskanēs dabā, ritot saulei un ziedot kulturāliem kartupeļiem,” tā par koncertu stāsta mūziķis Goran Gora. 

Kulturālo kartupeļu lauks Pārventas parkā, Kuldīgā, šopavasar tapis sadarbībā ar Kuldīgas novada Domi un realizēts pateicoties uzņēmumam Amazone grupa un tas iestādīts kā mākslas darbs mākslinieku Voldemāra Johansona un Velgas Vītolas vadībā. Iedvesmojoties un pētot Imanta Ziedoņa darbu “Kurzemīte” tapis Kartupeļu lauka radio (KLR). Šobrīd interneta radio ēterā skan latviešu un ārvalstu mākslinieku skaņdarbi.

Radošās darbnīcas un semināri 12. jūlijā notiks sākot no plkst. 15, koncerta sākums plkst. 21. Biļetes uz brīvdabas koncertu ierobežotā skaitā iespējams iegādāties interneta vietnē www.ekase.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja