Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Integratīvā mākslas festivāla"Nāc līdzās!" Zemgales reģiona koncerts notiks Jelgavā

Zemgales reģionālā mākslas festivāla "Nāc līdzās!" koncertā Jelgavas kultūras centrā ceturtdien 7.aprīlī plkst.14 uzstāsies ļoti daudzi dalībnieki no Jelgavas, Tukuma, Zālītes, Vaivariem, Rīgas, Kokneses, Lielplatones, Rundāles, Strazdumuižas u.c, informēja projekta “Nāc līdzās!” radošā direktore Sarma Freiberga. Kopā pārstāvētas 22 speciālās skolas, kultūras centri, dienas aprūpes centri, bērnu nami no visas Zemgales un Rīgas, kopā ap 300 dalībniekiem. Līdzās bērniem ar īpašām vajadzībām koncertā piedalīsies arī mazie pašdarbnieki no Jelgavas kultūras centra.

“Dalībnieki šajā sarīkojumā, neskatoties uz daudzām ierobežojošam barjerām citās dzīves sfērās,  rādīs savu varējumu gan dziesmās, gan dejās, gan kustību teātros, gan muzicējot. No 1.aprīļa kultūras centrā ir skatāma šo dalībnieku tēlotājmākslas un lietišķās mākslas darbu izstāde, kas šogad izdevusies īpaši skaista,” stāstīja S. Freiberga, aicinot ikvienu, kas vēlas ar savu klātbūtni atbalstīt talantīgos bērnus ar īpašām vajadzībām, droši nākt uz Jelgavas  kultūras centru uz festivāla koncertu “Nāc līdzās Zemgalē” un izbaudīt gan koncertu, gan apskatīt interesanto izstādi.  

Arī no šī sarīkojuma, līdzīgi kā no citiem reģionālajiem sarīkojumiem, labākie priekšnesumi tiks izvirzīti uz Rīgas Lielkoncertu RSU aulā 20.aprīlī, kurš noslēgsies ar 12 laureātu nominēšanu. Savukārt festivāla laureātus šogad gaida īpašs notikums – vasaras radošā nometne pie jūras, kur viņi kopā ar profesionāliem māksliniekiem gatavosies Labdarības akcijas “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” koncertam Latvijas Nacionālajā Operā, kas vienlaicīgi būs arī projekta Nāc līdzās! 15 gadu jubilejas atzīmēšana. Žūrijas komisijas darbā pirmo reizi iekļausies arī operdziedātāja Evita Zālīte, kura jau iepriekš iesaistījusies festivāla koncertpriekšnesumos ar rūpju bērniem.  

“Sarīkojumos gaidīti ir visi, kas ar savu klātbūtni vēlas atbalstīt festivāla dalībniekus un kopīgi priecāties par viņu radošajiem panākumiem. Ieeja sarīkojumos ir bez maksas,” uzsvēra S. Freiberga. Projektu “Nāc līdzās!” organizē Nodibinājums Festivālu fonds.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja