Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izdota bilingvāla grāmata "Kinotācijas"

Apvienības "Orbīta" un apgāda "Mansards" izdevumā klajā nāk kinokritiķa Dmitrija Ranceva grāmata "Kinotācijas", kurā apkopoti analītiski raksti, recenzijas un intervijas par Latvijas, Eiropas un pasaules kino, informē apvienības "Orbīta" pārstāvis Artūrs Punte. Tas ir vairāk nekā desmit gadu kinokritiķa darbības kopsavilkums, aplūkojot ievērojamu mūsdienu kino procesa daļu no arthouse līdz Holivudai, grāmatai izvēlēti labākie no rakstiem, kas publicēti visdažādākajos izdevumos.

Dmitrija Ranceva grāmata "Kinotācijas" ir piemērs integrācijai un vienotas kultūras telpas radīšanai bez etniskām robežām, parādot krievu inteliģences konstruktīvo lomu Latvijas kultūras dzīvē - kinomākslas universālā daba ļāvusi veidot bilingvālu izdevumu, un Ranceva rakstu krājums iznāk kā divas identiskas grāmatas gan latviešu, gan krievu valodā. Katrā no tām apkopoti vairāk nekā 60 raksti, kurus papildina plašs grāmatā minēto personu un filmu rādītājs (312 filmas ar oriģinālnosaukumiem). Grāmatas ievadvārdu autors ir kinokritiķis Vadims Agapovs, sens Ranceva draugs un kolēģis, savulaik leģendārās Krievijas filmu sērijas Äšóćīå źčķī (Citāds kino, www.drugoe-kino.ru) repertuāra redaktors un sastādītājs.

Dmitrijs Rancevs ir viens no ievērojamākajiem krieviski rakstošajiem kinokritiķiem un kino ekspertiem Latvijā, jau vairāk nekā desmit gadus viņa raksti regulāri tiek publicēti Latvijas periodikā un interneta izdevumos, arī filmu nozares izdevumos Krievijā. Dmitrijs Rancevs vairākus gadus strādājis kinoforuma Arsenāls filmu atlases komisijā(2000, 2002, 2006), Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps (2007) un Ziemeļvalstu filmu dienu (2005) žūrijā, sešus gadus (1996-2002) vadījis raidījumu par kino Seanss Latvijas Radio programmā Doma laukums. Lielākais Ranceva darbu arhīvs (krievu valodā) atrodams viņa mājas lapā http://cinema.zb.lv/.

Dmitrija Ranceva grāmata "Kinotācijas" turpina "Orbītas" iesākto bilingvālo grāmatu izdošanu un aizsāk jaunu sēriju - žurnāla "Kino Raksti" bibliotēku, tāpēc žurnāla "Kino Rakst"i 2009. gada pirmajā numurā publicēta intervija ar grāmatas autoru.

Izdevuma Kinotācijas atvēršanas svētki notiks 20.februārī 19:00 jaunajā klubā Villa Costa Riga & the Motor Bar (Vecrīgā, Audēju ielā 12, 6. stāvs, bijušajās universālveikala Centrs preču noliktavās, ieeja no Kalēju ielas). Programmā - kinematogrāfiska gaisotne un mūzika, dažas īsas runas, sarunas, labi dzērieni un iespēja iegādāties grāmatu par izdevniecības cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja