Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Iznāks Kultūras Dienas speciālizdevums Rīga Venēcijā

Ceturtdien, 23. augustā, iznāks Kultūras Dienas speciālizdevums Rīga Venēcijā, kas veltīts Latvijas Republikas dalībai Venēcijas biennāles XIII starptautiskajā arhitektūras izstādē. Izdevums iepazīstina ar nacionālās ekspozīcijas Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā ideju un autoriem – biedrības Other Side Studio jauniešiem un viņu palīgiem profesionāļiem.

Ekspozīcijas goda komisārs, ievērojamais arhitekts Andris Kronbergs intervijā stāsta par domāšanas maiņu Latvijas arhitektūrā pēdējās desmitgadēs un formulē «iekšējo brīvību» savā arhitekta praksē. Dienas žurnālists Atis Rozentāls atskatās uz četriem iepriekšējiem Latvijas projektiem Venēcijas biennāles arhitektūras iztādē, no kuriem pirmais bija arhitekta Gunāra Birkerta Latvijas Nacionālās Bibliotēkas projekts 2002. gadā. Savukārt žurnāliste Kristīne Budže (Pastaiga) izceļ iepriekšējās biennālēs piedzīvotas spilgtas un provokatīvas ārzemnieku arhitektūras ekspozīcijas, kas katra kļuva par sava laika raksturojošu zīmi. Ekspozīcija Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā ir tapusi ciešā sadarbībā ar nodibinājumu Rīga 2014, kas gatavo Rīgu nozīmīgajam Eiropas Kultūras galvaspilsētas gadam. Ceļā uz 2014. gadu, nodibinājuma vadītāja Diāna Čivle stāsta par Rīgas situāciju kultūras infrastruktūras jomā, kā arī Rīga 2014 aktivitātēm, iesaistot sabiedrību pilsētvides plānošanas diskusijās. Arhitekti – Toms Kokins, Liene Griezīte un Ervīns Krauklis – piedāvā lasītājiem savu vērtējumu arhitektūras procesiem Latvijā.

Kultūras Dienas speciālizdevums Rīga Venēcijā iznāks ceturtdien, 13. augustā, kā laikraksta Diena pielikums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja