Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunais žurnāla “Kino raksti” numurs veltīts festivālam “Lielais Kristaps”

Iznācis 2009.gada sestais – šogad pēdējais žurnāla Kino Raksti numurs. Šis numurs noslēdz gadu, kurā notika Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps, tāpēc vairāki materiāli rezumē festivālā redzēto un piedzīvoto, atklāj žurnāla redaktore Kristīne Matīsa.Žurnālā kinokritiķi un festivāla žūrijas pārstāvji apspriež Lielā Kristapa uzdotos jautājumus, publicēta  intervija ar režisoru Māri Martinsonu, kura filma Nevajadzīgie ļaudis saņēma balvu kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Savu viedokli par Lielā Kristapa filmām un festivāla publicitāti izsaka arī kinokritiķe Zane Krūmiņa, kura strādāja festivāla žūrijā.Anda Miziša pilnmetrāžas debija _Medības _festivālā saņēma ne tikai visvairāk nomināciju, bet arī visvairāk balvu un festivāla laikā piedzīvoja pirmizrādi, tāpēc žurnāls turpina apkopot viedokļus par filmu – šoreiz par to raksta Ieva Pitruka, Anita Uzulniece un jauno kritiķu biedrība 400 sitienu. Divas recenzijas analizē arī šāgada kinopasaules lielo satricinājumu – Larsa fon Trīra filmu _Antikrists_; par to raksta Dmitrijs Rancevs un Dace Grants.Divi materiāli veltīti festivālu iespaidiem – Daira Āboliņa stāsta par klasiķiem Venēcijas festivālā, bet Jekaterina Vikuļina pabijusi Maskavā un tas _Kino Rakstiem_ devis iemeslu ciešāk ieskatīties kaimiņvalsts filmu nozares norisēs, ko analizē Ievas Pitrukas pētījums par krievu kino.Žurnāla fotoreportāža rāda, kā tika uzņemta Askolda Saulīša dokumentālā filma _Bermontiāda_, kas nesen piedzīvojusi pirmizrādi; vēsturei veltīti arī divi materiāli par 20.-30. gadu Latvijas kinodzīvi – fragments no Anšlava Eglīša grāmatas _Lielais mēmais_ un vēsturnieces Inetas Lipšas pētījums par kinocenzūru Latvijā. Vēl viens kinovēstures apkopojums, 2009. gadu aizvadot – Zanes Dzenes veidota Holivudas filmu izlase no 1939. gadā uzņemtām kinoklasikas pērlēm.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja