Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

KDi iesaka: Daži skatās zvaigznēs

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Daži skatās zvaigznēs

Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā notiks fotogrāfa Andreja Granta izstāde. Tā būs pirmā ekspozīcija sērijā Ārup. Andris Grinbergs, kas veltīta Latvijas laikmetīgās mākslas patriarham Andrim Grinbergam. Izstādē būs skatāmas fotogrāfijas no Andreja Granta kolekcijas Andris Grinbergs. Portreti, kas aptver periodu no 1983. līdz 2016. gadam. Andris Grinbergs ir Andreja Granta visvairāk iemūžinātais modelis. "Andri fotografēt ir viegli. Pēc tam, raugoties fotogrāfijā, jautāju sev – cik daudz laika tu esi pavadījis pie spoguļa, iestudēdams sava portreta nianses? Oskars Vailds izteicies, ka mēs visi vārtāmies vienos un tajos pašos dubļos, tikai daži no mums skatās vēl arī zvaigznēs," sadarbību ar mākslinieku raksturojis Andrejs Grants.

Andrejs Grants

Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā

(Kalnciema ielā 36/38) 15.–25.VI

***

 

Aicinājums neskumt 

Šovakar Rīgas festivāla koncertā Rīgas Domā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Māra Sirmā vadībā atskaņos Pētera Vaska opusus Viatore un Credo. Basbaritons Egils Siliņš būs solists Pētera Vaska gara radinieka gruzīnu komponista Gijas Kančeli skaņdarbā Don’t Grieve, kurš veltīts krievu baritonam Dmitrijam Hvorostovskim un kurā Gija Kančeli aicina neskumt un nesērot.

Koncerts

Rīgas Domā 15.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Hiti

Popmūzika. Nenogurdināmais estrādes klasiķis un dārgu privātballīšu karalis Intars Busulis kopā ar Kārļa Lāča vadīto grupu Dzintaru koncertzālē sniegs divus sava sestā albuma Nākamā pietura koncertus. Gandrīz visas biļetes ir izķertas.

Intars Busulis

Dzintaru koncertzālē 16., 17.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–60

***

 

Vāgners mūs sauc

Šovakar Rīgas Operas festivālā skanēs Riharda Vāgnera Tanheizers – Latvijas Nacionālās operas svaigākais jauniestudējums. Izrādi veidojuši diriģents Mārtiņš Ozoliņš un somu režisors Vilpu Kiljunens. Uzvedums nepārsteidz ar interpretācijas drosmi, taču muzikālā kvalitāte ir augsta. Solistu vidū īpašas uzslavas pelnījuši tenors Korbijs Velčs (Tanheizers) un soprāns Liene Kinča (Elizabete).

Tanheizers

LNO 15.VI plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 11–85

***

 

Spanovska ballīte

Sezonas noslēguma akords Dailes teātrī – koncerts Spanovska ballīte – 3. sērija (ie) svētības. Iestudējuma emocionālais maršruts – no smiekliem līdz nopietnībai un atpakaļ. Koncerta režisors ir Intars Rešetins. Piedalīsies Olga Dreģe, Rēzija Kalniņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Ērika Eglija, Inita Sondore, Ieva Segliņa, Lelde Dreimane, Anete Krasovska, Ieva Florence, Juris Strenga, Pēteris Liepiņš, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš, Gints Andžāns, Kaspars Zāle, Mārtiņš Upenieks, Edijs Zalaks un Niklāvs Kurpnieks. 17. jūnijā pēc koncerta notiks sezonas noslēguma balle.

Koncerts

Dailes teātris 15., 16.VI plkst. 19, 17.VI plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–29

***

 

Dzīves svinēšana

Dejotāja, horeogrāfe un pedagoģe Vija Vētra ar oriģināldeju koncertu Saknes un spārni šovakar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē atzīmēs 94. dzimšanas dienu un sava skatuves darba 74. gadskārtu. Pasākumā piedalīsies arī RTU stīgu ansamblis Gaiva, čelliste Undīne Balode, aktrises Raimonda Vazdika un Indra Burkovska, kā arī Vijas Vētras audzēkņu grupa Rituāls.

Vija Vētra

RTU Mazajā zālē (Kaļķu ielā 1) 15.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Solījumi jāpilda

Jācer, ka arī Austras balvu ieguvusī grupa kuba pildīs doto solījumu vēl kādreiz – kaut pēc pieciem gadiem – sanākt kopā pilnā sastāvā un uzspēlēt

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja