Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Deju ritmi cauri desmitgadēm

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Deju ritmi cauri desmitgadēm

Sestdien, 7. aprīlī, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars notiks klubu mūzikas koncerts, kuru sniegs Ņujorkas apvienība Absolute Ensemble, tās dibinātājs igauņu diriģents Kristjans Jervi un Luksemburgā dzimušais pianists, komponists un dīdžejs Frančesko Tristāno. Kristjanu Jervi un Frančesko Tristāno vieno vēlme eksperimentēt ar dažādu žanru sapludināšanu, lai piesaistītu klasiskajai mūzikai jaunu auditoriju. Kopīgi izveidotajā programmā viņi izspēlē laikmeta zīmīgākos deju ritmus cauri desmitgadēm – no 20. gadu svinga līdz rokenrolam, no ambientās mūzikas līdz house un hiphopam. Koncertā iekļauti Kristjana Jervi, Frančesko Tristāno, Stefāno Bollāni un Džīna Prickera jaundarbi. Koncertu Liepājā publika varēs baudīt brīvā atmosfērā, izvēloties sēdvietu vai vietu deju laukumā.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 7.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

 

Tu saviļņoji mani 

Pirmdien, 9. aprīlī, Arēnas Rīga amfiteātrī ar savu grupu uzstāsies itāļu komponists un pianists Ludoviko Einaudi. Viņš ir populārs mūsdienu klasiskās mūzikas autors, kura opusi skan neskaitāmos kino un televīzijas darbos, kā arī reklāmās. Savās kompozīcijās Ludoviko Einaudi, kurš studējis Milānas konservatorijā un kuru pieņemts uzskatīt par minimālistu, integrē popmūzikas, roka, elektroniskās un pasaules mūzikas elementus – vienmēr sanāk skaisti, gaumīgi un emocionāli.

Ludoviko Einaudi

Arēnā Rīga 9.IV plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49,60– 69,60

***

 

Klasika 

Svētdien, 8. aprīlī, Rīgas kinoteātrī Kino Citadele varēs noskatīties Maskavas Lielajā teātrī 2015. gada rudenī iemūžināto dolfa Adāna baleta Žizele ierakstu. Horeogrāfiju veidojis Jurijs Grigorovičs. Galvenajās lomās – superzvaigznes Svetlana Zaharova un Sergejs Poluņins.

Žizele

Kino Citadele 8.IV plkst. 18

Biļetes EUR 15 (bērniem EUR 9)

***

 

Serenāde pūtējiem

Šovakar orķestra Sinfonietta Rīga pūšamistrumentu ansamblis uzstāsies ungāru obojista un diriģenta Lāslo Hadadi vadībā. Viņš 30 gadu bijis Pjēra Bulēza apvienības Ensemble Intercontemporain mūziķis. Pašreiz Lāslo Hadadi ir Parīzes konservatorijas profesors. Koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Antonīna Dvoržāka un Riharda Štrausa serenādes, Šarla Guno un Viktora Ēvalda opusi.

Koncerts

Spīķeru koncertzālē 5.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Sazvērestība pret tēvu

Režisors Varis Brasla Valmieras teātrī iestudējis izrādi Mīlestības testaments. Tās pamatā ir čehu klasiķa Pāvela Kohouta 2003. gadā sarakstītais detektīvs Eross, kas vēsta par kādu vasaras dienu Haidenreihu ģimenē, kad visi satiekas, lai veiktu sazvērestību pret ģimenes galvu – tēvu, kurš spītīgi atsakās darīt to, ko no viņa sagaida. Viņu ir piemeklējusi, iespējams, skaistākā slimība, kāda var piemeklēt cilvēku mūža nogalē, – viņš ir iemīlējies. Iestudējumā satiksies jaunākās un vecākās paaudzes Valmieras teātra aktieri – Elīna Dambe, Alise Danovska, Eduards Johansons, Klinta Leja, Januss Johansons, Vizma Kalme, Inese Ramute un Rihards Rudāks, kurš atveidos galveno lomu.

Mīlestības testaments

Valmieras teātra Apaļajā zālē 7., 8., 24.IV plkst. 18.30

Biļetes pārdotas

***

 

Brazīlieša lirisms

Konkursa Riga Jazz Stage noslēgumā sestdien, 7. aprīlī, kinoteātrī Splendid Palace 21 gadu vecais Brazīlijas basģitārists Mišels Pipokinja un Latvijas Radio bigbends piedāvās programmu, kas veltīta izcilā basģitārista Džako Pastoriusa piemiņai. Mišela Pipokinjas temperamentīgais muzicēšanas stils apvieno augstu tehnisko meistarību, dabisko lirismu, melodijas un harmonijas izpratni.

Koncerts

Kinoteātrī Splendid Palace 7.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja