Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Klusums starp mums un ceļojums uz Ameriku

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Valši. Štrauss. Cilvēcība

Latvijas Nacionālajā teātrī poļu režisors Andžejs Bubeņs iestudējis Edena fon Horvāta Vīnes meža stāstus. Viņa – leļļu veikaliņa pārdevēja meita Marianne (Agnese Cīrule). Viņš – gaļas bodes skārdnieks Oskars (Raimonds Celms). Abi mīl viens otru, taču viņu attiecībās iejaucas laimes meklētājs Alfrēds (Uldis Anže). Kā liecina izrādes nosaukums, valšiem un Johanam Štrausam te ir nacionālā kolorīta nozīme, jo darbība risinās Austrijā XX gadsimta 30. gadu sākumā. Stāsts nav par Austriju, bet par to, kā cilvēki cenšas saglabāt cilvēcību ekonomiski un politiski nestabilā laikā un cik liela loma šādos apstākļos ir mīlestībai un uzticībai.

Vīnes meža stāsti Nacionālajā teātrī 5., 6.III plkst. 19; 8.III plkst. 12 un 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–17

Klusums starp mums

Mūzikas namā Daile notiks ģitārista un komponista Aivara Hermaņa autorkoncerti par godu viņa 60. dzimšanas dienai. Tajos piedalīsies dziedātāji Ieva Akuratere un Igo, kā arī mūziķu grupa – Raimonds Macats (elektročells), Kaspars Kurdeko (sitamie instrumenti), Juris Kristons (taustiņinstrumenti) un pats jubilārs. Programmā iekļauti dziesmu cikli Klusums starp mums, Plīvošana ar pilsētu un instrumentālā mūzika.

Aivars Hermanis Mūzikas namā Daile 6.III plkst. 19; 8.III plkst. 18 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–22  

Gruzija

Latvijā uzstāsies Gruzijas vīru ansamblis Egari, kas savieno tradicionālo gruzīnu mūziku ar citu kultūru melodijām. Apvienība Egari dibināta 2009. gadā Tbilisi. Tās dalībnieki darbību sākuši grupas Shin sastāvā.

Egari Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē 7.III plkst. 18; Lielajā ģildē 8.III plkst. 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30  

Ceļojums uz Ameriku

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris igauņu diriģenta Risto Josta vadībā aicina koncertceļojumā uz Ameriku. Leonarda Bernsteina operetes Kandids uvertīra un opuss Serenāde pēc Platona Dzīru motīviem šajā programmā liktas vienkop ar Čārlza Aivsa Jaunanglijas portretu (Trīs vietas Jaunanglijā) un Ārona Koplenda ceļojuma piezīmēm El Salón México pēc Meksikā pavadītām brīvdienām.

LNSO Lielajā ģildē 6.III plkst. 19 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30  

Bojāejas hronika

Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves notiks horeogrāfa Borisa Eifmana teātra (Sanktpēterburga) baleta Up & Down pirmizrāde. Iedvesmu horeogrāfs smēlies Frānsisa Skota Ficdžeralda romānā Ir maiga nakts. Šis balets ir traģiska un vienlaikus žilbinoši spilgta cilvēka garīgas bojāejas hronika. Stāsts par to, kā sabrūk sapnis par harmoniju un laimi. Galvenais varonis ir veiksmīgs psihiatrs un mīlošs vīrs, taču pasaulē, kas pakļauta naudas un postošu instinktu varai, īsta laime nav iespējama. Par katastrofas atskaites punktu kļūst garīgās slimības, ar kurām sirgst psihiatra sieva. Viņa karjera sabrūk, viņš zaudē visu. Izrādē skan Dž. Gēršvina, F. Šūberta un A. Berga mūzika.

Up & Down LNO 9., 10.III plkst. 19 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–100  

Zvaigznes mirdzums

Šovakar uz Kino Citadele lielā ekrāna tiks demonstrēts britu soulmūzikas izpildītājas, Birmingemas konservatorijas absolventes Loras Mvulas koncerts, kas tika ierakstīts pērn Amsterdamā. Dziedātāja uzstājās orķestra Metropole Orkest pavadījumā. Seansu ievadīs intervija ar Loru Mvulu tiešraidē no Londonas. Pagājušā gada vasarā Lora Mvula sniedza lielisku koncertu festivālā Positivus.

Lora Mvula Kino Citadele 5.III plkst. 21.30 Biļetes EUR 12,50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja