Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Loma, kas ierauj nezināmajā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Loma, kas ierauj nezināmajā

Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa notiks laikmetīgās dejas izrāde Divotne, kuru veidojušas horeogrāfes Rūta Pūce un Anna Novikova. Šis ir intīms stāsts par sievieti, kura ir piedzīvojusi bērniņa nākšanu pasaulē. Izrādes vadmotīvs ir pašas sievietes piedzimšana kā mammai. Mātes loma atnāk pēkšņi, lai cik ļoti tai gatavotos, un ierauj sievieti nezināmajā. Kā mātes lomu savienot ar savu nemātišķo pusi, kas valdījusi sievietes personībā pirms tam? Ko darīt ar jaunajām sajūtām un emocijām, veidojot attiecības ar sevi un apkārtējiem? Kā konkurenci starp savām un bērna vajadzībām padarīt par faktoru, kas viens otram dod jaunu elpu un spēku, nevis lēni iznīcina? Izrādē dejos Anna Novikova un Agate Bankava.

Divotne
Rīgas mākslas telpā 30.XI, 1., 2.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Vairāk nekā viens hits

Ceturtdien, 7. decembrī, Arēnā Rīga uzstāsies itāļu izcelsmes amerikāņu dziedātāja Laura Pergolici, kura izmanto skatuves vārdu LP. Mūzikas industrijā viņa pieteikusi sevi kā talantīga dziesmu autore. Viņas sacerētos hitus izpilda Šēra, Riana, Rita Ora un Kristīna Agilera. LP kļuva par superzvaigzni Eiropā, kad klausītāju sirdis iekaroja superhits Lost on You. Šīs neordinārās mākslinieces repertuārā ir vēl daudz lielisku kompozīciju.

LP
Arēnā Rīga 7.XII plkst. 19.30
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35,60–149,60

***

Baltija

Baltijas simfoniskā festivāla koncertā, kuru diriģēs Guntis Kuzma, satiksies Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra, Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi. Skanēs Pēteris Čaikovskis, Jānis Ivanovs, Arvo Perts un Raminta Šerkšnīte.

Koncerts
Lielajā ģildē 1.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

Pučīni visā krāšņumā

Piektdien, 1. decembrī, Latvijas Nacionālajā operā notiks režisora Jāņa Zariņa, scenogrāfa un kostīmu mākslinieka Edgara Vārdauņa 1973. gada leģendārā iestudējuma – Džakomo Pučīni Turandotas – atjaunojuma pirmizrāde. Tās muzikālais vadītājs un diriģents būs Ģintars Rinkevičs. Titullomā iejutīsies lietuviešu soprāns Sandra Janušaite, Kalafa lomu dziedās krievu tenors Sergejs Poļakovs.

Turandota
LNO 1.XII, 6.I plkst. 19  
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

***

Zvaigžņu mirdzums

Pirmdien, 4. decembrī, uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) skatuves notiks Eiropas baleta zvaigžņu galā koncerts. Tajā piedalīsies Londonas Karaliskā baleta, Nīderlandes Nacionālā baleta, Štutgartes baleta, Polijas Nacionālā baleta un Rumānijas Nacionālā baleta dejotāji. Viņiem pievienosies Latvijas mākslinieki – Dienvidkorejas baleta kompānijas Universal Ballet soliste Evelīna Godunova un Milānas La Scala solists Timofejs Andrijašenko. Uz skatuves kāps arī jaunie pašmāju talanti Jūlija Brauere un Kārlis Cīrulis. Programma – klasika (fragmenti no Žizeles, Riekstkoža, Apburtās princeses, Gulbju ezera) un laikmetīgā deja.

Galā koncerts
LNO 4.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–100

***

Tā mēs svinam!

Angļu soprāns Sāra Braitmena ieskandina Ziemassvētkus ar krāšņu šovu Royal Christmas Gala, kas notiks Arēnā Rīga piektdien, 1. decembrī. Kopā ar viņu uzstāsies grupa Gregorian, rumāņu kontrtenors Narciss Janevs, grieķu tenors Mario Frangulis un amerikāņu tenors Fernando Varela. Orķestra un grupas pavadījumā skanēs Ziemassvētkus dziesmas, kā arī Sāras Braitmenas un Gregorian repertuāra pērles.

Sāra Braitmena
Arēnā Rīga 1.XII plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 55,60–150,60

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja