Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

KDi iesaka: Multimediāli par nākotnes sabiedrību

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Multimediāli par nākotnes sabiedrību

Latvijas valsts 100. jubilejas gadu atklās novatoriska multimediāla izrāde Gaismas raksti, kas notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) no 18. līdz 21. janvārim. Tajā piedalīsies Latvijas Radio koris, mūziķi, aktieri un dejotāji. Vērienīgā projekta idejas autors un muzikālais vadītājs ir diriģents Kaspars Putniņš. Kopā ar viņu izrādi veido režisors Viesturs Meikšāns, scenogrāfs Voldemārs Johansons, komponisti Jānis Šipkēvics un Mārtiņš Viļums, tekstu autors Ilmārs Šlāpins. "Mēs apdzīvosim bibliotēkas ātriju un pārējos stāvus," stāsta Viesturs Meikšāns. "Iestudējums ir par nākotnes sabiedrību, kas ir multikulturāla un atvērta, un savas identitātes meklēšanu." Skatītāji varēs brīvi izvēlēties skatpunktu – pārvietoties telpā, neizmantojot sēdvietas.

Gaismas raksti

LNB 18.–21.I plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30 

***

 

Simfoniskā paradīze 

Sestdien, 20. janvārī, Lielajā ģildē notiks ikgadējais Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts. Skanēs Alfrēda Kalniņa, Jāņa Mediņa un Jāņa Ivanova simfoniskās partitūras, kā arī Jura Karlsona opuss Gliese 581 un Jēkaba Jančevska Latvijas simtgadei veltītais jaundarbs Turbidus. Uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Gunta Kuzmas vadībā, Liepājas simfoniskais orķestris Atvara Lakstīgalas vadībā un Lietuvas Nacionālais simfoniskais orķestris Modesta Pitrena vadībā.

Koncerts

Lielajā ģildē 20.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Mīla Svinības 

Svētdien, 21. janvārī, kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Maskavas Lielā teātra tiks demonstrēts Sergeja Prokofjeva balets Romeo un Džuljeta mūsdienu horeogrāfa Alekseja Ratmanska interpretācijā. Galvenajās lomās – Vladislavs Lantratovs un Jekaterina Krisanova.

Romeo un Džuljeta

Kino Citadele 21.I plkst. 17

Biļetes EUR 9 (bērniem), EUR 15 (pieaugušajiem)

***

 

Vasaras krāsas

Šovakar Zirgu ielas koncertzālē notiks pašmāju grupas Jazzatomy debijas albuma Colors of Summer atvēršanas koncerts. Kolektīva dibinātāji ir pianists Artjoms Sarvi un dziedātāja Evilena Protektore. Apvienību veido neierasts mūziķu sastāvs: džeza ansambli papildina klasiskais stīgu kvartets, Čīles tautas instrumenti un turntable mākslinieks (elektronika). Skanējumu bagātina hiphopa elementi.

Jazzatomy

Zirgu ielas koncertzālē (Kaļķu ielā 11a) 18.I plkst. 19

Ieeja par ziedojumiem

***

 

Par ko sapņo čelli

Šovakar Lielajā ģildē uzstāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu Dream Team – orķestra čellu grupa pieredzējušās koncertmeistares Dianas Ozoliņas vadībā, kas jau vairākus gadus darbojas kā patstāvīga kamermūzikas vienība. Koncertā iekļautie darbi veido tiltu no baroka laikmeta uz mūsdienām. Sākumā skanēs Johana Sebastiāna Baha Čakona, kas, tāpat kā Klaudio Monteverdi duets Pur ti miro no operas Popejas kronēšana, pārveidots četriem čelliem. Vēl programmā – Antonio Vivaldi Pavasaris no cikla Gadalaiki, Roberto Molinelli Twin Legends, Čika Koreas La fiesta un zviedru komponista Hokana Sundīna opuss Gaia. Ansambļa jaudu kuplinās sitaminstrumentālisti Uģis Krūskops un Andrejs Puškarevs.

Koncerts

Lielajā ģildē 18.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

 

Gredzena pavēlnieks

Uz Latvijas kinoekrāniem iznākusi režisora Aigara Graubas filma Nameja gredzens. Tās pamatā ir XIII gadsimta leģenda: pēc Zemgales valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs, kura uzdevums ir nosargāt savu zemi no krustnešu tīkojumiem. Titullomu atveido zviedru aktieris Edvīns Endre. Filmā spēlē arī Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Elīna Vāne u. c.

Nameja gredzens

Režisors Aigars Grauba

Kinoteātros visā Latvijā

Top komentāri

kašķis
k
Neatradu neko novatorisku, vienas klišejas. Ja solīja gaismas šovu, tad redzēju kā vienmēr ļoti labo Radio kori, labu mūziku un tautas staigāšanu, kurai nevarēju atrast neko kopīgu ar Latvijas simgadi, arī ūdenskritums neiespaidoja, jo Latvijā tādu nav un īsts ir labāks par to uz baltās lupatas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja