Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Mums ir jādzīvo ritmiski

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Mums ir jādzīvo ritmiski

Šajā nedēļas nogalē daudzviet Rīgā – gan telpās, gan brīvdabā – skanēs improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas festivāla Rīgas ritmi koncerti, daļu no tiem varēs apmeklēt bez maksas. Uz zvaigžņu koncertiem Rīgas Kongresu namā nāksies iegādāties biļetes, taču programma ir tā vērta, turklāt koncerti, kā allaž, būs divās daļās un tiks piedāvātas divas programmas. Šodien, 28. jūnijā, Rīgas Kongresu namā uzstāsies izraēliešu kontrabasists virtuozs Adams Ben Ezra un džeza un R&B dziedātāja no Ņujorkas, konkursa Riga Jazz Stage 2017 galvenās balvas ieguvēja Šenela Džonsa kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Piektdien, 29. jūnijā, muzicēs Kubas pianists improvizētājs un komponists Alfredo Rodrigess (par viņu jūsmo leģendārais mūziķis un producents Kvinsijs Džonss!) un elegantā Norvēģijas grupa Beady Belle.

Rīgas ritmi

Rīgas Kongresu namā 28., 29.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25–50

rigasritmi.lv 

***

 

Virtuozu salidojums 

No svētdienas, 1. jūlija, līdz otrdienai, 3. jūlijam, Dzintaru koncertzālē notiks Hermaņa Brauna fonda rīkotais festivāls Artissimo. Tā atklāšanā Itālijas kamerorķestris I Virtuosi del Teatro alla Scala un vijolniece Elīna Bukša atskaņos Mocarta vijoļkoncertu Re mažorā. 2. jūlijā uzstāsies Kamerūnas saksofonists Manu Dibango, savukārt 3. jūlijā krievu pianists Dmitrijs Aleksejevs piedāvās Metnera, Skrjabina, Rahmaņinova un Šopēna programmu.

Artissimo

Dzintaru koncertzālē 1.–3.VII

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7–100

***

 

Gaisma! 

Piektdien un sestdien, 29. un 30. jūnijā, Cēsu pils parkā notiks ceturtais sarunu festivāls Lampa. Programmā – vairāk nekā 270 pasākumu latviešu, krievu un angļu valodā. Festivāls tiks aizvadīts uzticēšanās zīmē, taču diskusijās tiks apspriestas arī citas sabiedrībai nozīmīgas tēmas.

Lampa

Cēsu pils parkā 29., 30.VI

Ieeja bez maksas

festivalslampa.lv

***

 

Intīmi un oriģināli

Nedēļas nogalē Rīgā un Liepājā koncertēs džezroka trio no Luksemburgas Dock in Absolute. 2012. gadā dibinātajā ansamblī spēlē pianists Žans Filips Košs, basģitārists Dāvids Kincigers un bundzinieks Neits Vongs. Savā daiļradē viņi pārkāpj žanru robežas un uzrunā džeza, roka, popmūzikas un klasikas cienītājus. Grupas repertuāra pamatā ir Žana Filipa Koša kompozīcijas, kas atgādina intīmus klavierkoncertus.

Dock in Absolute

Kaņepes Kultūras centrā 29.VI plkst. 20,

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 30.VI plkst. 20

Biļetes EUR 3–18

***

 

Sargājošais plīvurs

Introvertās mākslas festivāls Ad lucem piedāvā divus intriģējošus koncertus. Šodien, 28. jūnijā, muzejā Rīgas birža pirmo reizi Latvijā uzstāsies unikālais pianists Marks Vella no Francijas. Viņš ar klavierēm automašīnas kravas kastē ir apceļojis vairāk nekā 40 valstu, spēlējot visneiedomājamākajās vietās – Madagaskaras mežos, frikas ciematos, Sahāras tuksnesī, Indijas pilsētās un Pakistānas kalnos. Sestdien, 30. jūnijā, Sv. Pētera baznīcā notiks Latvijas publikai labi pazīstamā britu čellista Metjū Bārlija un kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncerts: skanēs Andra Dzenīša opuss In Se I un pasaulslavenā britu komponista Džona Tavenera Sargājošais plīvurs.

Ad lucem

Muzejā Rīgas birža 28.VI plkst. 20,

Sv. Pētera baznīcā 30.VI plkst. 20.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15

***

 

Čempions pie klavierēm

Nākamajā nedēļā, 4. jūlijā, Dzintaru koncertzālē krievu klaviermūzikas zvaigzne Deniss Macujevs piedāvās programmu par godu komponista Sergeja Rahmaņinova 145 gadu jubilejai. Deniss Macujevs ir ne tikai mūzikas, bet arī futbola fans – viņš ir Krievijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra vēstnieks un rīkojis 13. jūnijā Maskavas Sarkanajā laukumā izskanējušo čempionāta sākumam veltīto galā koncertu.

Deniss Macujevs

Dzintaru koncertzālē 4.VII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 40–150

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja