Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Grupa "Dzelzs vilks"

KDi iesaka: Pilnmēness naktī

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Mērķis – mūsdienīgi iedvesmot

No 24. februāra līdz 3. martam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) notiks 3. mūsdienu mūzikas festivāls deciBels, kurš sniegs ieskatu mūsdienu mūzikas aktivitātēs akadēmijā. Festivāla mērķis ir parādīt, kas notiek akadēmijas ikdienā, un iedvesmot studentus jauniem, rosinošiem ceļojumiem laikmetīgās mūzikas jomā. Festivāla pasākumos satiekas topošie komponisti, instrumentālisti, vokālisti, džeza mūziķi un etnomūziķi, skaņu režisori. Šogad deciBels aktivizējis savu starptautisko aktivitāti: koncertos piedalīsies Zalcburgas Universitātes Mozarteum jaunās mūzikas ansamblis Names un austriešu komponists Karlheincs Esls . Festivālā notiks jauno pašmāju autoru darbu pirmatskaņojumi. Informācija un programma: www.facebook.com/festivaldecibels/

Decibels

JVL MA 24.II–3.III

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–5

***

 

Liktenīgā izvēle

Svētdien, 26. februārī, noskaidrosies, kura dziesma maijā pārstāvēs Latviju Eirovīzijas konkursā Kijevā. Nacionālās atlases Supernova finālam kvalificējusies grupa Triana Park ar kompozīciju Line, ansamblis My Radiant You ar All I Know, dziedātājs The Ludvig ar I’m In Love With You un Santa Daņeļeviča ar Your Breath. Fināla cīņas uzvarētāju noteiks tikai skatītāju balsojums.

Supernova

LTV 1 tiešraidē 26.II plkst. 21.25

supernova.lsm.lv

***

 

Solo

Pianists Andrejs Osokins Mūzikas namā Daile sniegs sava pirmā studijas soloalbuma Dedication prezentācijas koncertu. Skanēs Jāzepa Vītola, Volfganga Dārziņa, Artura Maskata, Johannesa Brāmsa, Morisa Ravela un Sergeja Prokofjeva opusi.

Andrejs Osokins

Mūzikas namā Daile 25.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

 

Pilnmēness naktī

Grupa Dzelzs vilks devusies Latvijas turnejā Dziesmas pilnmēness naktī, kas veltīta ansambļa 25 gadu jubilejai. Piektdien, 24. februārī, grupa uzstāsies Rīgas koncertzālē Palladium. Pēc tam notiks koncerti Alūksnē (10.III), Ventspilī (18.III), Jelgavā (24.III) un Vecgulbenē (8.IV). Par godu jubilejai izdota Dzelzs vilka labāko dziesmu izlase, kura ir pieejama gan kompaktdiskā, gan vinila platē.

Dzelzs vilks

Koncertzālē Palladium 24.II plkst. 20

Biļetes pārdotas

***

 

Vai tas ir cilvēks?

Bērnus un viņu vecākus Valmieras teātrī gaida Staburaga bērni – Jancis un Marčs –, lai kopīgi dotos piedzīvojumos pa Staburaga apkārtni un uzzinātu dažādus noslēpumus. Zēnus atveidos Aigars Apinis un Jānis Znotiņš, kurš ir arī iestudējuma režisors. "Kad pajautāju savai meitai un citiem bērniem, kas ir Staburags, viņi nezināja, taču jautāja: vai tas ir cilvēks? Viņiem ir taisnība – tas ir arī cilvēks, jo rakstnieks Valdis Staburaga pamatīgumu un cēlumu ielicis Janča un Marča draudzībā," saka Jānis Znotiņš. "Man ir svarīgi ne tikai no jauna kopā ar bērniem uzzināt par Staburagu, bet rosināt viņus lasīt."

Staburaga bērni

Valmieras teātrī 24.II plkst. 18.30, 25.II plkst. 13, 28.II plkst. 11, 1., 2., 28.III plkst. 11

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4–5

***

 

Nostalģijas vakars

Režisors Leons Leščinskis Liepājā iestudējis Klāva Elsberga dzejas vakaru Par mīlestību. Iestudējuma atslēgas vārds – nostalģija. Nostalģija pēc mīlestības, patiesām un skaidrām lietām. Klāva Elsberga skarbo, eksistenciālo dzeju papildinās populārās franču dziedātājas Zazas maigā, dzīvespriecīgā mūzika. Izrādē piedalīsies Leons Leščinskis, Everita Pjata (attēlā) un Normunds Kalniņš.

Par mīlestību

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 24.II plkst. 19, 7., 16.III plkst. 19, 15.IV plkst. 15

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja