Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Sajūsma, kas nepāriet

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Sajūsma, kas nepāriet

Svētdien, 12. janvārī, Arēnā Rīga uzstāsies itāļu tenors Andrea Bočelli. Kopš 90. gadu sākuma viņš priecē publiku ar savu lirisko balsi, kurai piestāv gan klasikas, gan estrādes hiti, gan neapoliešu dziesmas. Akadēmiskās mūzikas aprindās dziedātājs nekad nav ticis uztverts nopietni, taču uz operteātra skatuves Andream Bočelli ambīciju nav. Viņam tāpat klājas labi – dziedātājs rīko vērienīgus šovus arēnās un stadionos, un viņu visur sagaida sajūsminātu klausītāju pilnas zāles. Turklāt mākslinieka popularitāte gadu garumā nav mazinājusies ne Londonā, ne Ņujorkā, ne Rīgā. Svētdienas koncertā piedalīsies Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris un Kauņas Valsts koris. Pie diriģenta pults stāsies Karlo Bernīni. Programmas pirmajā daļā skanēs operu ārijas, otrajā – populārākās dziesmas no Andreas Bočelli repertuāra.

Andrea Bočelli

Arēnā Rīga 12.I plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 86,20–301,20

 

***

Diriģentes enerģija

Ilgi gaidīts, laika prasībām atbilstošs notikums Latvijas Nacionālajā operā – pēc astoņu gadu pauzes pie LNO orķestra pults stāsies sieviete. Sestdien, 11. janvārī, Pučīni Bohēma skanēs kanādiešu diriģentes Kerijas Linnas Vilsones vadībā. Enerģiskā un vitālā Kerija Linna Vilsone diriģē izrādes un koncertus visā pasaulē, viņa ir Ņujorkas Metropolitēna operas direktora Pītera Gelba dzīvesbiedre. Jāatgādina, ka 2012. gadā Vāgnera Dievu mijkrēsli Rīgā diriģēja Joanna Malvica no Vācijas.

Bohēma

LNO 11.I plkst. 19

Biļetes pārdotas

 

***

Balsis

Nedēļas nogalē Ventspilī un Rēzeknē Valsts akadēmiskais koris Latvija uzstāsies ar programmu, kurā ir iekļauti krievu pareizticīgo garīgie dziedājumi un krievu komponistu opusi. Pie pults – Krievijas diriģente Jūlija Hutorecka.

Koris Latvija

Ventspils koncertzālē Latvija 10.I plkst. 19,  Latgales vēstniecībā Gors 12.I plkst. 16 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4–12

 

***

Veltījums pingvīniem

Sestdien, 11. janvārī, Cēsīs uzstāsies britu grupa Penguin Cafe, kas iepazīstinās ar savu albumu Handfuls of Night. Tas aktualizē vides jautājumus un pievērš uzmanību apdraudētajām Antarktikas jūrām. Ansambļa skanējumā savienojas minimālisms, džezs un folkmūzika. Jaunos skaņdarbus iedvesmojis grupas līdera Artura Džefsa ceļojums pa polārpētnieka Roberta Skota pēdām un pingvīni, kas mājo Antarktikā.

Penguin Cafe 

Koncertzālē Cēsis 11.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25

 

***

Ģimenes sabrukums

Režisore Māra Ķimele Valmierā iestudējusi Henrika Ibsena lugu Rēgi (pazīstama arī ar nosaukumu Spoki) – izrāde Alvinga kundze ir stāsts par sievieti un notikumiem, kurus izraisījusi viņas vīra nāve. Šis ir viens no drūmākajiem Ibsena darbiem par ģimenes sabrukumu. Autors pievēršas arī baznīcas korumpētības un incesta tēmai. Lomās: Elīna Vāne, Pauls Iklāvs, Krišjānis Salmiņš, Klinta Reinholde un Aigars Vilims.

Alvinga kundze

Valmieras teātra Mansarda zālē 11.I plkst. 18.30, 12.I plkst. 17, 21., 30., 31.I plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

 

***

Lido un slido

Rīgā ierodas slavenā Kanādas cirka trupa Cirque du Soleil ar iestudējumu Crystal – šī ir 42. oriģinālizrāde tās repertuārā. Crystal pirmizrāde Kanādā notika pirms diviem gadiem. Tas ir Saules cirka pirmais akrobātiskais šovs uz ledus. No 15. līdz 19. janvārim Arēnā Rīga tas tiks parādīts septiņas reizes. Uzvedumā Crystal, kas ir pasaka visai ģimenei, tiek apvienota daiļslidošana, akrobātika, cirka un teātra māksla.

Crystal

Arēnā Rīga 15.–19.I

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 32,20–152,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja