Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

KDi iesaka: Slepenais eksperiments

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Zēns meklē slepkavu

Latvijas Nacionālajā teātrī tapis režisora Valtera Sīļa iestudējums jauniešiem Savādais atgadījums ar suni naktī, kura pamatā ir Saimona Stīvensa luga. Tā radīta pēc britu rakstnieka Marka Hedona romāna motīviem. Lugas varonis ir 15 gadu vecais Kristofers Būns (Kārlis Krūmiņš), kurš dzīvo Anglijas mazpilsētā un mācās speciālajā skolā. Viņam ir Aspergera sindroms, viens no autisma paveidiem. Kristofers zina no galvas visus pirmskaitļus līdz 7507 un spēj nosaukt visas pasaules valstis un to galvaspilsētas. Viņam ir izcilas dotības matemātikā un fizikā, taču emociju pasaule pusaudzim ir sveša, cilvēki viņam šķiet neizprotami. Kādu rītu Kristofers dārzā atrod nogalinātu kaimiņu suni Velingtonu. Viņš nolemj atrast vainīgo.

Savādais atgadījums ar suni naktī

Nacionālā teātra Lielajā zālē 5.II plkst. 18, 7.II plkst. 19, 15., 24.II plkst. 19, 26.II plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 3–18

***

 

Slepenais eksperiments

Piektdien, 3. februārī, Ventspilī uzstāsies džeza pianists un eksperimentators Mortens Kvenilds no Norvēģijas. Mākslinieka pēdējā laika pūles ir saistītas ar t. s. hipersonisko klavieru (The HyPer(sonal) Piano) izveidi un attīstīšanu: viņš cenšas paplašināt klasisko akustisko klavieru skaņu paleti, integrējot tajā dažādas mehāniskas un elektroniskas palīgierīces. Mūziķa neparastās kompozīcijas un īpašā pieeja improvizācijai veido jaunu, oriģinālu skaņas pasauli.

Mortens Kvenilds

Ventspils teātra nama Jūras vārti Jaunajā zālē 3.II plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7

***

 

Klasika

Svētdien, 5. februārī, kinoteātrī Kino Citadele varēs noskatīties 2015. gadā Maskavas Lielajā teātrī iemūžināto Pētera Čaikovska baletu Gulbju ezers. Galvenajās lomās – Svetlana Zaharova un Deniss Rodkins.

Gulbju ezers

Kino Citadele 5.II plkst. 17.

Biļetes EUR 14 (pieaugušajiem) un 8,40 (bērniem līdz 12 gadu vecumam)

***

 

Maldugunis dzēšot

Režisors Juris Jonelis uz Daugavpils teātra Eksperimentālās skatuves iestudējis izrādi Purva bridējs (-i). Tā tiek pieteikta kā "lēna degšana divos cēlienos". Blaumaņa noveli dramatizējusi rakstniece Agnese Rutkēviča. Vešerienes meitas Kristīnes un staļļa puiša Edgara mīlas stāsts ir pazīstams ikvienam – tā ir mīlestības cīņa ar prāta aprēķinu. Vai žogam, kuru uzceļ prāts, jūtas viegli pārkāps pāri?

Purva bridējs (-i)

Daugavpils teātrī 4., 11.II plkst. 18, 10.III plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8

***

 

Par labiem nodomiem

Režisors Mārtiņš Eihe Dailes teātrī iestudējis dramaturga Jāņa Baloža lugu Mana māsa. Tas ir stāsts par labiem nodomiem un to, kas notiek, kad tie sastopas ar nepieredzētām grūtībām. Ilze (Ieva Segliņa) un Ieva (Ilze Ķuzule-Skrastiņa) ir māsas. Ilzei ir 26 gadi, Ievai – 31. Ilze ir talantīga un veiksmīga, viņai ir laba izglītība un darbs. Ievai nav nekā no tā visa. Pēdējos 16 savas dzīves gadus viņa ir pavadījusi sociālās aprūpes centrā cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem – līdz brīdim, kad viņu pie sevis paņem māsa. Šajā projektā divas Dailes teātra aktrises ļaujas eksperimentam, apkopojot stāstus no dažādu cilvēku pieredzes.

Mana māsa

Dailes teātra Kamerzālē 5.II plkst. 18, 10., 15.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

 

Eirovīzijas epopeja

Svētdien, 5. februārī, LTV1 ēterā būs skatāms Eirovīzijas konkursa nacionālās atlases Supernova pirmais raidījums. Tajā startēs 11 dalībnieku, kuru vidū būs Linda Leen, Katrīna Cīrule, Anna Zankovska, Lauris Valters, Edgars Kreilis, First Question, Miks Dukurs, Pikaso, Crime Sea, Franco Franco, Rock’n’Berries. No viņiem četri kvalificēsies pusfinālam. Uzvarētāju uzzināsim 26. februārī.

Supernova

LTV1 tiešraidē 5.II plkst. 21.25

supernova.lsm.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja