Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Vakars ar Tristanu un Izoldi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Vakars ar Tristanu un Izoldi 

Piektdien, 1. martā, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) Lielajā ģildē piedāvās Riharda Vāgnera operas Tristans un Izolde otrā cēliena koncertiestudējumu un Izoldes mīlasnāvi. Pie pults stāsies LNSO galvenais diriģents Andris Poga. Solisti būs pasaulē ievērojami Vāgnera mūzikas interpreti. Izoldi dziedās slavenais zviedru dramatiskais soprāns Irēne Teorina, kuru pirms vairākiem gadiem Rīgā dzirdējām Brīnhildes lomā Zīgfrīda iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā. Tristanu atveidos amerikāņu tenors Korbijs Velčs. Brangēnas tēlā iejutīsies zviedru mecosoprāns Martina Dike, savukārt karalis Marks būs latviešu basbaritons Egils Siliņš. Vēl koncertā skanēs Žana Sibēliusa Septītā simfonija, kas tiek uzskatīta par komponista radošās dzīves vainagojumu.

LNSO

Lielajā ģildē 1.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–80

***

 

Līdzās klasiķim 

Svētdien, 3. martā, Cēsīs uzstāsies vijolnieks Gidons Krēmers, franču pianists Likā Debargs un kamerorķestris Kremerata Baltica. Koncertā pirmajā daļā – klasiskā mūzika tango noskaņās, Astora Pjacollas un Artura Maskata opusi. Otrajā daļā klausītāji dzirdēs poļu komponista Miloša Magina (1929–1999) darbus – Stabat Mater orķestra interpretācijā un Trešā klavierkoncerta pirmatskaņojumu Latvijā.

Koncerts

Vidzemes koncertzālē Cēsis 3.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–25

***

 

Deja 

Horeogrāfe Olga Žitluhina un dejotāji līdzautori aicina uz poētiskās dejas traģēdiju Viens un divi, kas piektdien, 1. martā, pēc ilgāka pārtraukuma būs skatāma Rīgā. Izrādes iedvesmas avots – Raiņa un Aspazijas mīlestības vēstules.

Viens un divi

Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 1.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Publika gavilē

Sestdien, 2. martā, kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta bel canto meistara Gaetāno Doniceti komēdija Pulka meita. Galvenajās lomās – tenors Havjers Kamarena un soprāns Pritija Jende. Izrādes sensācija ir Havjera Kamarenas virtuozi izpildītā ārija Ah! mes amis ar deviņiem augstajiem "do" – publika gavilē, un dziedātājs atkārto āriju. Mūsdienās tas negadās bieži.

Pulka meita

Kino Citadele 2.III plkst. 19.55

Biļetes EUR 24

***

 

Poētiskais detektīvs

Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē tapis režisora Alvja Hermaņa jauniestudējums Atnāc mani vēl satikt. Lugas autori ir Alvis Hermanis un dramaturģes Madara Rutkēviča un Agnese Rutkēviča. Darbs ir veltīts dzejniecēm Austrai Skujiņai, Mirdzai Ķempei, Ārijai Elksnei, Velgai Krilei, Vizmai Belševicai, Kornēlijai Apškrūmai un citām. Detektīvsižeta pamatā ir mistisks gadījums: pie vairākām pašnāvniecēm tiek atrasts viens un tas pats nezināma autora dzejolis. Mazzināmi biogrāfiski fakti, noslēpumi un latviešu maģiskais reālisms. Pāri visam – dzeja. Izrādē piedalīsies Elita Kļaviņa, Sandra Kļaviņa, kā arī lugas līdzautores Madara un Agnese Rutkēvičas.

Atnāc mani vēl satikt

JRT Mazajā zālē 1.III plkst. 19, 2., 3.III plkst. 18, 21., 22.III plkst. 19

Biļetes www.biletes.jrt.lv EUR 15–20

***

 

Mīlas trīsstūris

Latviju apceļo atjaunotais Raimonda Paula un Jāņa Petera kopdarbs Māsa Kerija. Emocionāli jaudīgā mūzikas un dejas izrāde tapusi Valda Lūriņa režijā un Alberta Kivlenieka horeogrāfijā. Kerijas, Herstvuda un Druē mīlas trīsstūri uz skatuves izdzīvo Kristīna Zaharova, Rihards Lepers un Normunds Rutulis. Izrāde paredzēta Latvijas pilsētās līdz 23. maijam. Šajā nedēļas nogalē – Valmierā, Jelgavā un Rīgā.

Māsa Kerija

Valmieras Kultūras centrā 1.III, Jelgavas Kultūras namā 2.III, VEF Kultūras pilī Rīgā 3.III

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

Top komentāri

latve
l
Uz Tristanu dramatiski nepērk biļetes, ja jau met pakaļ pa puscenu un tad vēl nepērk. Laiks orķestra vadībai domāt (ja šī tante vispār mēdz ar to nodarboties) par orķestra diriģentu nomaiņu uz profesionāļiem. Karalis ir kails. NB; Gan jau izdalīs ielūgumus un piedzīs to zāli kaut cik pieklājigi , bet vai to vajag?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja