Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Viens no deviņiem

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Viens no deviņiem

Sestdien, 8. februārī, kļūs zināms mūziķis un kompozīcija, kas pārstāvēs Latviju 65. Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā. LTV rīkotā autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2020 finālā skanēs deviņas dziesmas, kuras izpildīs Seleste, Driksna, Katrīna Bindere, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Miks Dukurs, Annna, Bad Habits un Samanta Tīna. Roterdamā Latvijas delegāts kāps uz skatuves konkursa otrajā pusfinālā 14. maijā. Fināls notiks 16. maijā.

Supernova

Tiešraide LTV1, LTV7 un replay. lv 8.II plkst. 21.25 www.supernova.lsm.lv

 

***

 

Visa dzīve vienā kvartetā

Ceturtdien, 6. februārī, Lielajā ģildē kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūziķiem uzstāsies vijolniece Vineta Sareika – viņa būs soliste un atskaņojuma vadītāja. Skanēs Fēliksa Mendelszona Vijoļkoncerts un Pētera Vaska Vientuļais eņģelis. Programmu vainagos Edvarda Grīga Stīgu kvartets. "Kā teicis pats komponists, Stīgu kvartetā atspoguļojas visa viņa dzīve – no enerģijas un dzīvesspara pilnas jaunības līdz spēku izsīkumam un dramatiskiem pavērsieniem," stāsta Vineta Sareika. Viņa ir ievērojamā kvarteta Artemis dalībniece (grupas mājvieta ir Berlīne). "Kad Artemis sastāvā izpildījām oriģinālo Grīga kvarteta versiju, mums nereti bija sajūta, ka ar četriem instrumentiem ir grūti radīt tik pilnīgu un bagātīgu skanējumu, kāds šai mūzikai ir nepieciešams. Tāpēc šoreiz ļoti priecājos par papildspēkiem un sadarbībā ar LNSO stīgu grupu mēģināšu orķestrālo sajūtu un skanējumu apvienot ar īstu kamermūzikas pieeju," saka vijolniece.

Vineta Sareika

Lielajā ģildē 6.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–22  

 

***

 

Sveicam

Trešdien, 12. februārī, Rīgas Kongresu namā uzstāsies Latvijā iemīļotā gruzīnu etnodžeza izpildītāja Nino Katamadze ar grupu. Programma būs veltīta kolorītās un emocionālās mākslinieces karjeras 20 gadu jubilejai. Jānāk ar ziediem un atvērtu sirdi!

Nino Katamadze

Rīgas Kongresu namā 12.II plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 21–70 

 

***

 

Kaislība gleznot

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) tiks atklāta izstāde Džemma Skulme. Viņas glezniecība. Tā tika iecerēta 2018. gada nogalē, un māksliniece aktīvi piedalījās tās veidošanā. Laiks licis šo darbu pabeigt, Džemmai Skulmei mūžībā esot. Ekspozīcijā varēs redzēt Džemmas Skulmes (1925–2019) abstrakcijas, kas gleznotas pērn vasarā, un fragmentus no pierakstiem, kas mākslinieces radošajā procesā bija svarīgi.

Izstāde Džemma Skulme. Viņas glezniecība

LNMM 8.II–5.IV

 

***

 

Pieaugšanas sāpes 

Režisors Jānis Znotiņš Valmieras teātrī iestudējis izrādi visai ģimenei Cilvēkam vajag suni pēc Regīnas Ezeras darbu motīviem. Uzveduma autori vēlas ielūkoties pusaudžu sirdīs, viņu pieaugšanas sāpēs un priekos. "Sinerģija starp suni un cilvēku ir grūti izskaidrojama. Tā ir bezierunu mīlestība no vienas puses un spēja vai nespēja to pieņemt no otras. Mūsu stāsta galveno varoņu likteņi tiešā veidā ir saistīti ar viņu saimniekiem, taču jautājumā, vai cilvēkam ir vajadzīgs suns, pašiem suņiem šoreiz nav nekādas teikšanas," saka režisors. Lomās: Aigars Apinis, Kārlis Freimanis, Mārtiņš Liepa, Mārtiņš Meiers, Māra Mennika, Ilze Pukinska u. c.

Cilvēkam vajag suni

Valmieras teātrī 6.II plkst. 18.30, 7., 8.II plkst. 13, 12., 27.II, 4., 5.III plkst. 11, 15.III plkst. 13 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–15 

 

***

 

Nākotnes pasaule

Piektdien, 7. februārī, Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) notiks 82. karnevāls, kas aicinās ieskatīties nākotnes pasaulēs. Ar īpašu performanci pasākumu atklās Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas mākslas studenti. Karnevālā darbosies astoņas skatuves. Muzicēs Ozols, Inokentijs Mārpls, Triānas parks, Tesa, Juuk, Nikto, Gas of Latvia u. c. Par džeza ritmiem rūpēsies Mūzikas akadēmijas studenti.

Karnevāls

LMA 7.II plkst. 21

Biļetes EUR 10–30

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja