Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kleptons un Boida izdod memuārus

Teju vienlaicīgi ir iznākušas divu reiz laulātu cilvēku autobiogrāfijas — rokmūziķa Ērika Kleptona grāmata “Eric Clapton” un viņa kādreizējās sievas Petijas Boidas memuāri “Wonderful Today”” jeb “Brīnišķīgā šodiena”. Abas ir par cilvēkiem, kam nācies atlabt — Kleptonam no alkoholisma, kas viņu gandrīz iznīcināja, Boidai — no Kleptona.

P.Boida bija modele, kas darba dēļ satikās ar Džordžu Harisonu un desmit gadus vēlāk izšķīrās un apprecējās ar Kleptonu (“nokļuva tajās pašās lamatās”). Viņas lielākās ciešanas bija sajūta, ka viņa nav bijusi vajadzīga saviem slavenajiem vīriem. “Vai jums vispār ir kāds priekšstats, kas notiek ar jūsu pašapziņu, kad jūsu seja nokļūst uz Vogue titullapas?,” viņa grāmatā vaicā, lai pēc tam atklātu no kādām pašapziņas virsotnēm viņai nācās krist, ka viņas pirmais vīrs vairs nevēlas, lai viņa strādātu, tāpat viņam apnīk viņas ēdiena gatavošana, tāpat arī viņas dārzniecība. Viņa virzās cauri laulības dzīvei agonijā, mēģinot sākt adīt, iet pilotes kursos, mākslas nodarbībās, dziedāšanā un gadiem ilgi neveiksmīgi mēģinot kļūt grūta. Viņai arī nav pašai savas naudas. Kad sieviete sāka dzīvot ar Kleptonu, Boida pat zaudēja savu vārdu Petija un kļuva par Nellu, jo jaunais vīrs negribēja, lai viņa asociētos ar Harisonu. Vēlāk Kleptons pavedināja Boidas māsu (lai “nokļūtu tuvāk Petijai”) un radīja bērnu ar kādu itāļu modeli (bērns piecu gadu vecumā nositās). Kleptons, savukārt, stāsta par bērnību, kad līdz deviņu gadu vecumam dzīvoja pārliecībā, ka māte, kurai viņš piedzima sešpadsmit gados pēc vienas nakts seksa ar kādu kanādiešu militāristu, ir viņa vecākā māsa. Savu tēvu viņš nepazina, taču sāka just atriebes kāri pret sievietēm, kas viņam izpaudās sāpinošā nevērībā pret Boidu. Savu zemo pašnovērtējumu viņš ārstēja ar nepārtrauktu dzeršanu un luksusa precēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja