Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kurpes un kedas

Ir divu veidu kājavi – kurpes un kedas. Zābaki ir tās pašas kurpes tikai ar augstām apkaklēm. Apavi ir melni, dzelteni, sarkani un balti. Daudzkrāsaini. Ideālā gadījumā kurpes un kedas veido pāri, dzīvo kopā un pamīšus nes ikdienas rūpes. Gadās arī vientuļnieces, bet tās parasti ātrāk nonēsājas. Visas kedas cer izveidot pāri ar skaistām kurpēm un otrādi. Starp citu, atšķirībā no kedām, kurpes par to domā kopš pirmās dienas veikala plauktā. Ja kedas var triekt pa dubļiem un neceļiem, tad kurpes ir jāsaudzē, jo tās ir smalkākas.

Kad sarkanās kedas vēl smaržoja pēc veikala plaukta putekļiem, tās mēģināja pēc iespējas tuvāk iepazīt dažādas kurpes un dauzīties ar citām kedām. Reiz tās iepazinās ar baltām kurpēm, kuras vēl neviens nebija vilcis kājās. Tā sarkano kedu draugu lokā parādījās augstās, dzeltenās kedas pārī ar ļoti skaistiem bēšīgiem puszābakiem. Par bēšīgiem es tos saucu tikai tādēļ, lai būtu atskaites punkts, jo šie puszābaki bija ļoti mainīgi krāsās. Ļoti.

Baltajām kurpēm bija ļoti daudz draugu. Tik daudz, ka sarkanās kedas nespēja izsekot tam, kura kuram ir pāris, kura kuram ir draugs. Tādēļ tās kļuva nevērīgas. Piemēram, tās nepamanīja ne brūnos zābakus, ne zilās kedas, kas, papildus draugu statusam ar baltajām, bija arī pāris. Kā pāris tās turējās kopā jau vairākas sezonas. Kedām mēdz plīst aukliņas, bet zābakiem mēdz sašķiebties papēži. Tādēļ pēc kāda laika tās aizgāja katra uz savu pusi. Zilās kedas devās dziļāk pilsētas troksnī, bet brūnie zābaki meklēja mieru pludmales smiltīs. Liedagā tie satika zandales. Zandales ir kedas, tikai ar speciāli iestrādātiem caurumiem. Zandales un brūnie zābaki kļuva par lieliskiem, nešķiramiem draugiem. Citām kurpēm un kedām šķita, ka tie ir pāris, bet patiesība bija starp viņiem. Daudz vārdu, domu un pēdu. Ne vairāk. Jo zandalēm jau bija pāris sarkanie mokasīni.

Bēšīgie puszābaki ar dzeltenajām kedām piedzīvoja daudz, bet, kad ir gana, tad nepieciešamas pārmaiņas, ko dzeltenās nespēja saprast, un puszābaki aizgāja citu ceļu. Tajā sezonā bēšīgie iepazinās ar melnajām kedām. Šim pārim gāja dulli. Tik dulli, ka pēc vienas sezonas tie izšķīrās un kopš tā laika turas viena no otras pa gabalu. Man nav ne jausmas, kādēļ tā. Pēc šķiršanās bēšīgie puszābaki uz mirkli atgriezās pie dzeltenajām kedām. Tieši uz mirkli. Šodien tie ir gaiši brūni puszābaki pārī ar zaļām kedām.

Jā. Kādā starp iepriekš pieminētajām sezonām, baltās kurpes pasāka nakšņot svešās mājās līdz pazuda pavisam. Sarkanās kedas ilgojās un sēroja precīzi septiņas dienas. Tad devās uz kurpju un kedu izstādi. Katram apavam ir sava smarža. Ir. Iedomājies kāda buķete izveidojas vietā kur ir ap 200 unikālu smaržu. Noreibt var pamatīgi. Noreibt var ātri, un sarkanās noreiba. Visi apavi noreiba, bet pirms tam pelēkās jēzenes kļuva par sarkano kedu sarunu biedru. Jēzenes sastāv no kurpes zoles ar striķīšiem, kurus sien pie kājas virs potītes. Tā tās runāja par kurpjukastēm, tīrāmajiem līdzekļiem, smērēm un kā nenonēsāties. Kad runājamais apsīka, jēzenes aizbēga pie gumijas kedām. Sezonu vēlāk, apgalvojot, ka gumijas kedas tās sit, paslēpās aiz zeltītām kedām ar Svarovski kristāliem. Šķiet, ka tur tās slēpja vēl aizvien.

Gumijas kedas kļuva par labām paziņām sarkanajām. Diezgan tipiski, kad izmēri venādi. Nevar teikt, ka tās ir draudzenes, bet, ja nāktos spārdīties ar citādi domājošām, noteikti to darītu zoli pie zoles, lai vēlāk skrietu un ārdītos pļavās. Skaļās pļavās un klosteros. Tomēr melnās kedas ir tuvākas draudzenes sarkanajām kā gumijas. Interesanti, ka baltās kurpes ir pāris ar melnajām kedām. Reāls iņ un jaņ piemērs dzīvē.

Apavu stāsts ir nebeidzams, jo to ir par daudz. Miljardiem. Piemēram, vai es pieminēju zaļās dejojamās kurpes ar melno svītriņu pāri purngalam? Nē. Vai es pieminēju zilās ar krāsu nosmērētās kurpes, kuras meklē labāko skatpunktu visā? Nē. Traki, traki, ka par katru pāri nevar pateikt kaut vārdu. Kur nu vēl atcerēties. Apavi nemīl, ja par tiem nerūpējas un nepiedod, ja tos izmet un aizmirst. Tomēr jāatzīst, ka būt kurpei ir daudz grūtāk kā kedai, jo kurpniekam no laika gala ir bijusi smalka humora izjūta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja