Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lekcija par žanra kino visiem interesentiem

Nacionālais kino centrs un birojs Radošā Eiropa Latvija MEDIA aicina uz publisku lekciju par žanra kino scenāriju rakstīšanas specifiku, par to runās Eiropas mēroga speciālists, scenāriju konsultants Kristians Rūts (Christian Routh), informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Lekcija angļu valodā notiks pirmdien, 13. jūnijā, no plkst. 11 līdz 13 kultūras telpā 3 māsas Zirgu ielā 1.

Lai dažādotu un bagātinātu Latvijas kino žanrisko spektru, Nacionālā kino centra šogad izsludinātais filmu projektu attīstīšanas konkurss attiecībā uz spēlfilmu projektiem bija tematiski un žanriski ievirzīts – konkursa nolikumā bija teikts, ka tiks atbalstīta "pilnmetrāžas spēlfilmu projektu attīstīšana, veicinot Latvijas filmu māksliniecisko daudzveidību komēdiju, piedzīvojumu filmu, fantastikas, trilleru, detektīvfilmu stilistikā, kā arī rosinot radīt bērnu auditorijai piemērotu saturu".

Konkurss ir noslēdzies. Tajā atbalstīti pieci spēlfilmu attīstīšanas projekti – divas komēdijas (režisori Ivo Briedis un Roberts Kuļenko), divi trilleri (režisori Renārs Vimba un Armands Zvirbulis) un viena filma fantastikas žanrā (režisore Laila Pakalniņa).  

Lai palīdzētu scenāristiem un režisoriem projektus attīstīt un scenārijus rakstīt profesionāli, konstruktīvi un mērķtiecīgi, Nacionālais kino centrs kopā ar biroju Radošā Eiropa Latvija MEDIA uzaicinājis pieredzējušo konsultantu Kristianu Rūtu, kurš nākamnedēļ tiksies ar katra atbalstītā projekta autoriem un pusotru stundu ilgā darbā analizēs katru projektu.

Savukārt, lai maksimāli izmantotu izdevību, ka Latvijā ieradies šāda līmeņa speciālists, pirms individuālajām konsultācijām tiek organizēta publiska lekcija visiem interesentiem, dodot iespēju uzzināt par teorētisko un praktisko specifiku, ko prasa dažādu žanru filmu veidošana.

Lekcijā Rīgā Kristians Rūts runās par dažādu žanru filmu scenāriju rakstīšanas īpatnībām un atbildēs uz auditorijas jautājumiem.

Lai pieteiktos dalībai lekcijā, lūgums līdz 9. jūnijam rakstīt uz [email protected], norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu un kompāniju/studiju, ko dalībnieks pārstāv. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja