Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mākslas dienu ietvaros notiks akcija "ČAU, Bohēma!"

30.aprīlī notiekošo Mākslas dienu ietvaros trīs Latvijas memoriālie muzeji — A.Upīša memoriālais muzejs, A.Čaka memoriālais muzejs un J.Akuratera muzejs — iecerējis rīkot kopprojektu — akciju "ČAU, Bohēma!", informē A.Upīša muzeja badītāja Inese Kaire. Īsais, no itāliešiem aizgūtais sasveicināšanās vārdiņš veidots no rakstnieku uzvārdu pirmajiem burtiem.

I.Kaire stāsta, ka projekta laikā akcijas apmeklētājus gājienā pa pilsētas centru iecerēts iepazīstināt ar vietām, kur atradās Rīgas senie krodziņi — "Mazais Vērmaņa parks", "Kafē de Paris", O.Švarca restorāns, "Pegazs" bijušajā Benjamiņu namā u.c., kur pulcējās literāti, mākslinieki, deputāti un Rīgas elites pārstāvji un kur nereti dzima ideja kādam dzejolim, stāstam, romānam.

Ekskursijas sākums paredzēts 30.aprīlī plkst.16 A.Upīša memoriālajā muzejā Brīvības ielā 38, kur akcijas dalībnieki varēs iepazīties ar gājiena maršrutu un rakstnieka vērojumiem un to atspoguļojumu romānos. Muzejā arī digitālā versijā būs iespēja izsekot rakstnieku un mākslinieku iecienītajām pulcēšanās un bohēmas vietām Rīgas centrā. Pēc tam turpināsies ekskursija pa abu pārējo rakstnieku iecienītajām vietām, kā arī būs iespēja apmeklēt A.Čaka un J.Akuratera memoriālos muzejus. Akcija plkst.18 noslēgsies J.Akuratera muzejā, kur bohēmas pierādījumi tiks meklēti mājas noslēpumainajās vietās, bet kamīnzālē aktieris Gundars Grasbergs izspēlēs J.Akuratera dzejas montāžu "Dzīves vīns".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja