Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mākslinieks aicina talkā spēkavīrus

Akmens lodes esot smagākas par Galapagu bruņurupučiem Lai iekārtotu savu personālizstādi Rīts (tā no 10.oktobra būs skatāma Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā), tēlnieks Pauls Jaunzems trešdienas pusdienlaikā aicināja talkā spēkavīru Raimondu Bergmani un viņa kolēģus no Latvijas Spēka atlētu federācijas.

"Sapratu, ka saviem spēkiem iedabūt muzeja ēkā piecpadsmit no granīta izkaltās lodes, kuru kopsvars ir vismaz piecas tonnas, es nevarēšu. Tādēļ lūdzu Bergmaņa palīdzību, kurš ne tikai neatteica, bet arī atteicās ņemt jebkādu samaksu," pauda mākslinieks, kurš arī pats aktīvi iesaistījās skulptūru — akmens ložu — nogādāšanā līdz izstāžu zālei. Jaunzems arī atzina, ka izstādē aplūkojamos akmeņus gan gluži nevarot salīdzināt ar projektu Runājošie akmeņi, taču izteica cerību, ka viņa darinātās skulptūras, kas tapušas no laukakmeņiem, uzrunās izstādes apmeklētājus. Raimonds Bergmanis atklāja, ka spēkavīri labprāt ejot talkā kultūrai, īpaši jau šādos projektos, kur viņi var likt lietā savu spēku. "Man tas liekas ļoti patriotiski un skaisti!" sacīja Bergmanis. Viņš arī atzina, ka akmens lodes noteikti esot smagākas par Galapagu bruņurupučiem, kuri dzīvo Rīgas zooloģiskajā dārzā un kurus spēkavīri katru gadu dodas palīgā pārvietot un nosvērt. "Tiesa, viens bruņurupucis, kurš dzīvoja kādā Austrālijas zooloģiskajā dārzā un svēra 350 kilogramu, svara ziņā būtu salīdzināms ar šīm akmens lodēm." Bergmanis arī izteica domu, ka no granīta izkaltās lodes būtu lieliska dekorācija kādām spēkavīru sacensībām, un izteica cerību, ka tēlnieks viņiem tās aizdos. "Var teikt arī Raiņa vārdiem: tu spēks, es daile, mēs saderam kopā," spēkavīrs, raksturojot šo interesanto kopprojektu, pasmējās. Paula Jaunzema izstāde Rīts būs aplūkojama līdz 9.novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja