Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Meteors

Latvijā nogāžas meteorīts. Latvijas vārds nokļūst (dažu) pasaules ziņu aģentūru veidotajā  svarīgo notikumu izplatījumā. Par "mums" runāja! –  priecājas tie, kam Latvijas vārda pieminēšana vien jau kaut ko nozīmē.

Tā kā Latvija ir maza, nav jau nekāda Sibīrija, kur lai līdz Tunguskas debesu akmeņa apskādētajiem rajoniem pagājušā gadsimta sākumā nācās teju nedēļu braukt visiem (pētniekiem, ziņkārīgajiem, ģeologiem, garīdzniekiem, bagātību meklētājiem...), kas vēlējās skatīt notikuma vietu, uz Salacgrīvas pļaviņu ātri aiztrauca visi, kas vēlējās un kam to darīt lika "dienesta pienākumi" (galu galā dabas anomāliju un katastrofu vietu izpēte, lai pasargātu savas valsts ļaudis no potenciālām nelaimēm, paldies dievam, vēl ietilpst LR operatīvo dienestu dienaskārtībā).

Meteorīta epopeja ilga pusotru dienu, kad izrādījās, ka tas ir bijis, angliski runājot, fake/imitācija. Joks, ko kāda telefonkompānija rīkojusi kādas (neskaidro mērķu dēļ līdz galam neizprotamas) reklāmas kampaņas ietvaros.

"Meteorīta joka" aizstāvji, starp tiem arī visai gudri un it kā jau domājoši ļaudis, argumentē  šī "joka" pozitīvo efektu ar vārdiem – nu, mums bija iemesls vismaz pasmaidīt...

Paga, paga.

Pasmaidīt par ko?

Par to, ka Latvija "ar augstāku spēku lēmumu" tika izvēlēta par unikālo vietu, kur nokrist meteorītam? Ja tā, tad pašas Latvijas "ieguldījums" šajā pozitīvajā jokā ir nulles vērtībā, - tā ir tīrā nejaušība, jo debesu atlūzas varēja nokrist jebkur.

Tie, kas muldās, ka, redz, par Latviju tagad runā, neaizdomājas, ka runu pamatā ir tīra sagadīšanās. Tā nav nekāda "pozitīvā vēsts" no valsts, kuras vārds pasaulē asociējas ar dziļāko krīzes situāciju visās jomās.

Latvijas tēlu meteorīts uz labo pusi nemaina nekādi. (Šis M-joks pat nav mūsu neseno Ginesa rekordu sacensību – dižākās Gatves dejas dejotāju tūkstošu entuziastu centības vai vislielākā apēstā kliņģera kumosa - vērts).

Vēsi analizējot, jāpiekrīt kādas reklāmas aģentūras guru, - jā, "mums bija iemesls pasmaidīt" – par to, ka kāds kārtējo reizi visus Latvijā ir apčakarējis. Proti – mēs varējām smaidīt par pašu stulbumu.

Vai tā ir "pozitīvā  ziņa" , ko Latvija vēlas nest pasaulē – ka vienas komunikāciju firmas reklāmas džeki uz pusotru dienu spēj paralizēt visu mediju telpu, mobilizēt armiju, ugunsdzēsējus, zinātniekus, lai beigu galā parādītu tiem nevis meteorītu, bet pliku pakaļu?

Vai par šādu "piečakarēto vientiešu Latviju" man būtu jālepojas un jāsmaida?

Bet tam smaidošajam reklāmas guru iesaku palasīt ārzemju blogosfērā komentārus pēc  "M-joka". Letiņi ir idioti, kas paši sevi muļķo un paši par to priecājas – tas kopsavelkot ir visbiežāk lietotais apzīmējums mūsu zemei, tautai, valstij. Smaidiet, muļķīši!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja