Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mūzika dzīvi padara labāku

Ārzemju zvaigžņu un superzvaigžnu koncerti Latvijā jau kādu laiku vairs nav nekāds brīnums. Tomēr nekad kāda mākslinieka koncerts Rīgā nav ieguvis tādu starptautisku uzmanību kā _Limp Bizkit _koncerts Arēnā Rīga pagājušā nedēļā.  Nākamajā rītā mēs bijām šīs grupas fanu visā pasaulē uzmanības centrā. Pirmā grupas uzstāšanās kopš 8!!! gadu pārtraukuma bija notikusi, un interneta vietnes pārpludināja fotogrāfijas un video faili no koncerta, kas milzu ātrumā audzēja to noskatījušo fanu skaitu.

Rīga pabija daudzu lielāko mūzikas mediju uzmanības centrā.  Fotogrāfijas no koncerta un fakts, ka koncerts notika Rīgā, bija lasāms visur, kur vien kāds rakstīja par _Limp Bizkit _atgriešanos. Un šīs grupas biogrāfijā turpmāk Rīgas vārds būs lasāms ļoti zīmīgā sakarā. Vēl kāds mazs, ar iepriekšējo notikumu nesaistīts sīkums, bet tomēr patīkams – jaunajos _Q _un _NME _numuros Nicky Wire no _Manic Street Preachers _ir redzams žaketē ar LV un Rīgas uzšuvēm. Ar šo es gribēju izcelt divas lietas. Pirmkārt, koncertu dzīve Latvijā ir nonākusi līdz tādai pakāpei, ka mūziķiem  šeit ir prieks un vēlēšanās spēlēt, un sanāk arī kāds bizness. Tas ir zināms “pārākums” kaut vai pār tuvējām kaimiņvalstīm, kurās bieži mākslinieki pulcē gan mazāku skatītāju skaitu, gan arī paši koncerti ir citādi.  Rīga mākslinieku acīs tiek uztverta kā reģiona lielākā pilsēta, un arī tas spēlēja lomu, kad _Limp Bizkit _šeit izvēlējās pavadīt vairākas mēģinājumu dienas. Otra lieta ir mūsu publika un tā atmosfēra, kas valda gan koncertos, gan šajā zemē vispār. Cilvēki šeit vēlas redzēt labus  koncertus un prot tos novērtēt. To jūt arī mākslinieki. Pašreizējais laiks ir ļoti pateicīgs tam, lai koncertos valdošā gaisotne piedzīvotu zināmu uzplaukumu. Koncertu šogad ir mazāk, bet cilvēki, kas nāk uz tiem, tāpat kā visi ir nomocījušies ikdienas likstās, bet labi zin, ka koncerti viņiem palīdzēs atslēgties no tām. Tas dod publikai spēju radīt koncertos vēl lieliskāku atmosfēru. Šovasar gaidāma liela vasara. Saulains laiks un _Positivus _festivāls. Visiem, kuri kaut nedaudz ir izbaudījuši koncertu sniegtās laimes un prieka sajūtas, šī ir īstā vieta, kur redzēt tik daudz labas mūzikas vienviet ļoti īpašā vietā un atmosfērā. Šis ir vienīgais pasākums ne tikai Latvijā, kur uzstājas vairākas tāda līmeņa mūzikas zvaigznes, kuras mierīgi var pretendēt uz atsevišķiem koncertiem arēnā. Bet par festivālu vairāk nākamreiz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja