Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Nacionālās identitātes veicināšanai - 308 100 latu

Noslēdzies šā gada otrais projektu konkurss, kura ietvaros Valsts kultūrkapitāla fonds starp 437 projektiem dažādās nozarēs sadalīja 556 065 latus - 22% no kopējās konkursā pieprasītās summas. Papildus tam finansējums sadalīts arī trīs mērķprogrammās: Profesionālās mākslas pieejamība reģionos, Muzeju nozares attīstības programma, kā arī Nacionālās identitātes veicināšana.

Projektu konkursā lielākais finansējums tika piešķirts literatūras nozarei, kurā prioritāte ir oriģinālliteratūras tapšana un izdošana. No 96 iesniegtajiem projektiem šajā sadaļā tika atbalstīti 53, atvēlot 128 450 latu. Finansējuma saņēmēju vidū ir rakstnieks Jānis Lejiņš ar topošo vēsturisko romānu par citu valstu izlūkdienestu darbību pirmskara Latvijā, Iveta Ratinīka ar otro dzejas krājumu Nākamā pietura Saule un citi autori, kā arī vairāki izdevniecību grāmatu izdošanas projekti. 30 000 latu piešķirti Latvijas bibliotekāru biedrības projekta Latviešu oriģinālliteratūra un autori bibliotēkās īstenošanai, atbalstīts arī gadskārtējais festivāls Prozas lasījumi, literārā žurnāla Latviju Teksti izdošana 2014. gadā un daudzi citi projekti.

Vizuālās mākslas nozarē finansējums - 80 800 latu - piešķirts 86 no 140 iesniegtajiem projektu pieteikumiem, savukārt Kultūras mantojuma nozarē ar 77 050 latiem atbalstīti 72 projekti no 188. Teātra sadaļā ar 74 236 latu finansējumu atbalstīti 43 projekti no 81, filmu nozarē - 34 projekti no kopumā 69, piešķirot 58 939 latus. Mūzikas un dejas mākslas nozarē ar 49 840 latiem finansiāli atbalstīti 69 no 145 projektiem, bet 63 starpdisciplināro projektu konkurencē ir atbalstīts 21 projekts ar kopējo piešķīrumu - 41 460 latu. Tradicionālās kultūras nozarē 24 550 latu novirzīti 31 projektam no 61, savukārt dizaina un arhitektūras nozarē atbalstīti 28 no pieteiktajiem 53 projektiem ar 20 740 latu finansējumu.

Ievērojams skaits - 208 projektu - tika iesniegti mērķprogrammā Nacionālās identitātes veicināšana, taču atbalstu guva 46 projekti, kuriem atvēlēti 308 100 latu. Šīs mērķprogrammas mērķis ir stimulēt radošās personas un kolektīvus radīt darbus, kas stiprinātu tēvzemes mīlestību un nacionālo pašapziņu, veicinātu piederības izjūtu Latvijas kultūras telpai, latviešu valodai, kā arī izpratni par Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu. Finansējums piešķirts Viestura Kairiša spēlfilmas Melānijas hronika ražošanai (SIA Mistrus Media), Gundegas Repšes ierosinātās romānu sērijas Mēs. Latvija, XX gadsimts desmit autoriem. Atbalstīta arī Brīvdabas muzeja mobilās aplikācijas izveide, Ilustrētās Latvijas arhitektūras un dizaina vārdnīcas sastādīšana, Dizaina inovāciju centra pieteiktais projekts Kultūras mantojuma un amatniecības tradīciju pārnese jaunos dizaina produktos un pakalpojumos u. c.

Mērķprogrammā Profesionālās mākslas pieejamība reģionos piešķirti 190 000 lati 65 projektu īstenošanai, savukārt 50 000 latu atvēlēti mērķprogrammas Muzeju nozares attīstības programma konkursu izturējušiem 12 projektiem. Visa informācija skatāma: www.kkf.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja