Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Rīgā notiks robotikas sacensībās Baltic Robot Sumo 2008

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Robotikas klubs un Studentu parlaments sāk pieņemt pieteikumus dalībai Baltijas robotikas sacensībās "Baltic Robot SUMO 2008", kas norisināsies 13.septembrī RTU Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Kā ziņo sacensību organizatori, piedalīties sacensībās ir aicināti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas robotu būves entuziasti. Pieteikt robotu sacensībām iespējams līdz 5. septembrim, pieteikuma veidlapa aizpildāma sacensību interneta mājaslapā.

Baltijas robotikas sacensībās "Baltic Robot SUMO 2008" tiks organizētas divās disciplīnās – mini SUMO un 3 kg SUMO. Sacensību nolikums paredz, ka sacensībās drīkst piedalīties tikai autonomi SUMO roboti.

Sacensību laikā roboti sacentīsies, pa pāriem cīkstoties apļveida ringā; uzvarēs tas robots, kurš, nepārkāpjot ringa robežu, izgrūdīs vai izvilinās no tā pretinieku – otru robotu.

Sacensību "Baltic Robot SUMO 2008" mērķis ir veicināt robotikas attīstību Baltijā – nostiprināt jauniešu interesi, tehniskās prasmes un zināšanas robotu izstrādē un programmēšanā.

Igaunijā un Lietuvā robotikas sacensību vēsture un popularitāte mērāma vairāk nekā piecu gadu garumā, savukārt Latvijā robotikas sacensības notiek kopš 2007. gada un līdz šim ir guvušas ļoti lielu atsaucību gan no dalībnieku, gan skatītāju puses.

"Robotikas sacensības ir neaizmirstams piedzīvojums gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Dalībniekiem – talantīgiem un zinātkāriem jauniešiem – sacensības sniegs iespēju sevi pierādīt tehniskā, radošā un aizraujošā disciplīnā. Savukārt sacensību apmeklētāji varēs skatīt SUMO robotu cīņas, just līdzi robotiem, uzzināt robotikas jaunumus un robotu būves aktualitātes, kā arī pārbaudīt savas tehniskās zināšanas," stāsta sacensību organizators, RTU Studentu parlamenta pārstāvis Dainis Jakovels.

Lai atrastu piemērotāko vārdu robotam, kas attēlots sacensību "Baltic Robot SUMO 2008" logo, sacensību organizatori – RTU Robotikas klubs un Studentu parlaments, sacensības gaidot, izsludina konkursu. Robota vārda variantus organizatori aicina sūtīt uz e-pasta adresi: [email protected] līdz 5. septembrim. Konkursa uzvarētājs tiks uzaicināts uz sacensībām, kur saņems pārsteiguma balvu.

Gatavojoties sacensībām, no 1. septembra sacensību dalībniekiem darbadienās būs pieejama trase treniņiem RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē Rīgā, Meža ielā 1, 4. korpusā, 166. auditorijā.

Sacensību pieteikuma veidlapas, nolikums un logo attēlotais robots atrodams sacensību oficiālajā mājaslapā (www.balticrobotsumo.org).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja