Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgas cirks atsāk savu darbību ar jaunu izrādi "120.sezona turpinās"

Rīgas cirkā no Vācijas ierodas Jevgēnijs Šmarlovskis ar 10 dresētiem papagaļiem. Sava radošā mūža laikā J.Šmarlovskis ir paspējis kļūt par Montakerlo Starptautiskā festivāla, Festival de Cirque de Paris, Milānas Internacionālā festivāla, Romas Golden Circo Festval un Barselonas Clowns Festival laureātu par darbu ar cirkam neraksturīgierm dzīvniekiem.

Savulaik tie bija sabuļi, tagad - mazie papagailīši. Mākslinieks, būdams Vācijas pilsonis jau gandrīz divdesmit gadus, tomēr pārstāv pasaulē atzītās Maskavas cirka tradīcijas , jo ir beidzis Maskavas cirka skolu, bijis profesionāls klauns un iluzionists. Savulaik, 1987.gadā, tieši no viesizrādēm Rīgā Jevgēnijs Šmarlovskis kopā ar pratneri un dzīvesbiedri Jeļenu aizbrauca iekarot Parīzi. Tagad Rīga ir kļuvusi pirmā no bijušā Austrumbloka pilsētām, kur mākslinieki atgriežas.

Rīgas Cirkā ierodas slavenā Maskavas Lielā Valsts cirka bagātīga, daudzkrāsaina, dažādu žanru programma un ilūzijas atrakcija "Abstrakcija", ko vada Holandes Starptautiskā festivāla Skatītāju simpātija Darja Kostjuka . Darja Kostjuka ir krievu jaunās paaudzes māksliniece, arī viņas vadītajā gaisa vingrotāju, žonglieru, ekscentriķu, klaunu un dejotāju kolektīvā nevienam nav vēl 30... Pati Darja ir slavenu cirka mākslinieku bēŗns. Viņas tēvs - savulaik vadīja vienu no PSRS labāko spēka ekvilibristikas priekšnesuua ar vertikālu peršu balansēšanu, tagad ir Maskavas Lielā Valsts cirka uz Vernadska prospekta ģenerāldirektors.

Jaunajā programmā būs redzama arī Rīgas cirka baletgrupa ar jaunām dejām un Latvijas māksliniece – akrobāte Tatjana Šaiko, kura ir nepārspēta rokas stāju meistare.

Pēc daudzu gadu pārtraukuma Rīgas Cirks atjauno orķestri. Rīgas Cirka muzikālās daļas vadītājs Raitis Ašmanis piedāvās profesionālu izpildītāju ansambli, kas jaunajā sezonā sniegs muzikālu baudījumu cirka izrāžu gaitā.

Jauno programmu Rīgas Cirks plāno demonstrēt līdz oktobra sākumam. Arī biļešu cenas patreiz netiek celtas, tās palikušas 4 -10 latu robežās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja