Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sērijā „Klausāmgrāmata” iznāk Sudrabu Edžus „Dullais Dauka”

Audio grāmatu sērijā "Klausāmgrāmata" iznācis ceturtais disks – latviešu klasiskās literatūras pērle, Sudrabu Edžus stāsts "Dullais Dauka", informē izdevniecības "Apostrofs" pārstāve Liāna Langa. To ierunājis pazīstamais aktieris Rūdolfs Plēpis.

Sudrabu Edžus "Dullo Dauku" sarakstījis 1900.gadā. Tas ir stāsts par sākumskolas vecuma zēnu, kurš dzīvo nabadzīgā ģimenē ciemā pie jūras. Viņa tēvs, zvejnieks, no jūras nav pārnācis. Apkārtēji zēnu sauc par Dullo Dauku, jo viņam ir ciema ļaužu videi neraksturīgs izzinošs un taujājošs intelekts. Apkārtējie viņu nesaprot, un zēna dzīves gaitas ir vientulīgas, taču interese par apkārtējo pasauli piepilda zēna dzīvi un ļauj pārvarēt grūtības. Dullais Dauka ir romantisks varonis, kura nākotne nav paredzama. Zēna lielākais sapnis ir sasniegt apvārsni, vietu, kur jūra satiekas ar debesīm.

"Dullais Dauka ir ideāla meklētājs, trausli naivs. Līdzībā ar Jāņa Poruka "Pērļu zvejnieku", viņš ir traģisks pretstats mūsdienu merkantilajai pasaulei. Latviešu literatūrā "Dullais Dauka", manuprāt, ir līdz šim nepārspēts literārs veikums savdabīgās autora valodas dēļ. Esmu ierakstījis vairākus literārus darbus, tomēr šis bija viens no grūtākajiem un tai pat laikā aizkustinošākajiem ierakstiem," atzīst Rūdolfs Plēpis.

"Dullā Daukas" audio ieraksts būs labs palīgs skolēniem un skolotājiem," norāda izdevniecības "Apostrofs" pārstāve Liāna Langa. "Gan valodas, gan satura ziņā, manuprāt, šis stāsts ir mūžam aktuāls. Klasiska latviešu literatūras vērtība, kas spēj dziļi saviļņot visas dzīves garumā."

Jaunās klausāmgrāmatas noformējumā izmantota lellīte no Arnolda Burova leļļu filmas "Dullais Dauka." Šo lellīti aktrisei Verai Singajevskai dāvinājis režisors Arnolds Burovs, un aktrise izdevējiem to laipni piedāvājusi un ļāvusi izmantot. Savukārt diska bukletā līdztekus ziņām par projekta dalībniekiem ar autora atļauju publicēts dzejnieka Ronalda Brieža dzejolis par Dullā Daukas tēmu.

Stāsta "Dullais Dauka" ieraksts tapis sadarbībā ar VKKF un Radio Naba. Projekta atbalstītāja ir Rīgas Centrālā bibliotēka. Ieraksts ir divas ar pusi stundas garš, tādēļ tas pieejams MP3 formātā. MP3 formāts ir plaši pielietojams – to var atskaņot gan datorā, gan modernā atskaņotājā mājās un auto. Tas arī ir viegli iekopējams iPod. Jaunā diska cena mūzikas ierakstu veikalā "Upe" Vaļnu ielā 26 būs Ls 6,99. Tas būs pieejams arī lielākajos grāmatu veikalos un mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja