Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šodien notiks "Spānijas nakts"

Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar spāņu kultūru, piektdien, 24. oktobrī, teātra klubā "Hamlets" notiks pirmā "Spānijas nakts", informēja projekta koordinatore Elīna Viļuma.

"Spānijas nakts" ir pirmā no vairākām projekta "Ar Spāniju sirdī" aktivitātēm, un tajā piedalīties plānojuši gandrīz simts cilvēku, kam ir interese par Spāniju un tās kultūru.

Pasākums sāksies ar spēli "Gincana", kas tulkojumā no spāņu valodas nozīmē - konkurss vai sacensības, kurās dalībniekiem ir jāpārvar dažādi šķēršļi vai jāveic uzdevumi, lai nokļūtu galamērķī. Konkursa laikā dalībniekiem komandās būs jāapmeklē četras vietas Vecrīgā, kur būs jāveic dažādi pārbaudījumu saistībā ar spāņu kultūru. Pēc tam klubā "Hamlets" komandas rādīs savas prezentācijas -priekšnesumus - par Spānijas tematiku.

Savukārt pasākuma otrajā daļā būs neliels koncerts - uzstāsies spāņu un latviešu kopgrupa, kurā darbojas gan projektā iesaistītie jaunieši, gan spāņu pasniedzēji no Spāņu mācību centra "Picasso". "Spāņu nakts" dalībniekiem būs iespēja mācīties arī salsu.

Projekta "Ar Spāniju sirdī" galvenā ideja ir organizēt dažādus pasākumus saistībā ar spāņu kultūru, iesaistot to norisē arī Latvijā dzīvojošos spāņus, kas palīdzētu cīnīties ar sabiedrībā valdošajiem stereotipiem par to, ka Spānija ir tikai svētki, saule, flamenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja